keskiviikko 30. elokuuta 2017

Pidemmät pitsisukat japanilaisella mallikuviolla

Tämä japanilainen pitsikuviomalli ei jätä rauhaan edelleenkään. Alkuvuodesta neuloin samasta langasta ensimmäiset sukat tällä kuviolla. Pinterestistä löytyy sama mallikuvio. Nyt jatkoin vartta vähän pidemmäksi kun eivät tule omaan jalkaan.
Vähän sain pähkäillä että miten tuon pohkeen kohdan saa sopivaksi kun nilkka on kuitenkin sukkien saajalla yhtä ohkainen kuin omanikin. Lisäsin alun luomiskerrokseen kahdeksan nurjaa silmukkaa eli kaksi silmukkaa aina puikolle nurjiin kohtiin. Silmukat loin 3:n puikoille ja vaihdoin 2½:n puikot kun pohje kapeni nilkkaa kohden. Lankaa meni sukkapariin 119g.
Tämä lankahan on nimetöntä 75% villa/25% polyamidi, mutta on siinä vahva lampaan haju jäljellä vaikka pesin sukat Marseillesaippualla ja liotin vielä huuhteluainevedessä.
Seuraavat sukat samalla mallilla ovat alussa tästä ohuesta merinolangasta. Lanka oli vyyhdillä joten kerin sen kahteen samankokoiseen kerään enkä katkaissut lankaa kerien välistä. Aloitin sukat varpaista niin saan kulutettua loppuun.

4 kommenttia:

 1. Vaativa kuvio ja hurjan kauniit niistä tuli!

  VastaaPoista
 2. Voi että on kauniit ja vaativat sukat. Ei tuosta kauniimmat voisi enää olla. Taitava sinä!

  VastaaPoista
 3. Huokaus! Todella kauniit. Olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
 4. Aivan huikeat sukat, olen ihan läkähtymäisilläni ihastuksesta! Myös edellisen postauksen myssy on kaunis - ja vihreä on tosiaankin parempi valinta kuin harmaa. Mie tilasin juuri tuon kirjan ja odottelen kovasti sen saapumista.

  VastaaPoista