lauantai 21. tammikuuta 2017

Pitsisukkaa japaniksi

Nyt otin työn alle taas sellaisen mallin ettei hyvin äkkiä valmistu. Pitsisukka-blogin Mervi esitteli viikolla tuolla fb:n puolella neulomiaan tosi kauniita sukkia. Niistä taas monet innostuivat, minä mukaanlukien.
Muistin sitten että onhan minullakin jollei sama kirja niin ainakin samantyylinen. Ostin sen Lankahamsterit-ryhmästä ja tuli jo mieleeni että ei onnistu neulominen kun ne vähät tekstit on japaniksi. En ole hirveästi perehtynyt koko kirjaan mutta nyt kiinnostuin kun näin ne Mervin kauniit sukat. Kansikuvassa on jo niin monimutkainen ja kaunis malli että päätin sitten siitä aloittaa.
Olen tottunut lankoihin joissa yleensä luon puikoille 4x12s. Tässä kuviossa yhdelle puikolle tuli 17s. Yleensähän pitsineule tulee aika väljää mutta päätin ottaa riskin ja etsi ohuinta mahdollista lankaa jonka voin neuloa 2:n puikoilla. Ei se loppujenlopuksi liian isolta näytä. Minulla vaikka on suuri kengännumero, niin nilkka on ohut ja jalka matala. Ihan taitaa tulla sopivat sukat kunhan nyt loppuun asti pääsen. Vielä on miettimättä miten kärkikavennuksen teen.

3 kommenttia: