perjantai 2. syyskuuta 2016

Silvia-huivi kakkonen

Selasin blogiani taaksepäin etsiäkseni ajankohtaa jolloin tämä huivi oli aloitettu. Kesäkuun viimeisen päivän postauksessa oli kuva jossa muutamat sukantekeleet ja huivia puolikas neulottuna. Tähän väliin on mahtunut montaa muuta neulottua ja huivi odotti reunusta ja päättelyä. Jonkun aikaa myös pingottamista kun se ei ole mitenkään mukavaa hommaa.
Tein vienon pyynnön miehelleni että sellaiset pingotusrimat olisi mukava saada ettei tarvitsisi lattialla könytä kipeän selän kanssa. Eihän sellaiset rimat kaikkiin huiveihin sopisi mutta kun edes muutamiin joissa on suoria reunoja.
Tuo Dropsin Lace-lanka, 70% BabyAlpaca ja 30% Mulberry Silk on ihana neulottava. Miellyttävämpää kuin virolaiset ohuet huivilangat. Tähän huiviin meni lankaa melkein koko vyyhti, 100g. Tähteeksi jäi vain 1,50m. Yhtään en pelännyt langan loppumista kun on vielä tuota samaa väriä pari vyyhtiä varastossa. Väri siis haalea vaaleanpunainen. Neuloin 3:n pyöröillä ja kooltaan huivi on 54cmx130cm.
Alkuperäisessä ohjeessahan tuo reunus neulotaan erikseen ja ommellaan sitten huivin keskiosaan kiinni. Minä laiskana ihmisenä poimin silmukat suoraan reunoista vaikka siinäkin on säätämistä että menee kuviot tasan reunassa. Silti oma tapani on  mielestäni nopeampi ja siistimpi.

8 kommenttia: