keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Pari kauluria

Tämä kaulurimalli on tosi kivaa neulottavaa tuosta pitsistä alkaen. Tuo kaulaosa on liiankin yksitoikkoista. Kun ei voi pitsiä tehdä kokonaan alusta lähtien sen reikäisyyden takia. Ei lämmittäisi kun tuuli puhaltelisi rei´istä sisään.
Kumpikaan ei ole ihan tarkkaan ohjeen mukainen. Lankojen erivahvuudesta johtuen laitoin jo alkuun eri silmukkamäärät. Vähän sitäkin ajattelin että tuleeko lapselle vai aikuiselle. Viikon verran pähkäilin tuota pitsin aloitusta resorin jälkeen. Mikä siinä välillä onkin kun matikkapää ei toimi, ei sitten millään. Vaikka oikein koneella laskin että montako silmukkaa pitää lisätä että tulee mallikuvio kokonaiseksi, niin en meinannut osata säätää. Reunan tein molempiin vähän erilaisen. Aina pitää vähän säädellä omien mieltymyksien mukaan. Ohjeessahan päättely tehdään virkkaamalla mutta minä vain neuloin.

Tuo vihreä lanka on Zeldan käsinvärjäämä "Sammalmättäällä". Ihana lanka joka sisältää 50% merinovillaa ja 50% silkkiä. Ei kyllä kaulaa kutita herkimmälläkään. Puolet 100g:n kerästä jäi vielä tähteeksi ja neuloin 2½:n puikoilla. Vaaleanpunainen lanka vanhaa Novitan Bambinoa, 100% villa ja neuloin 3:n puikoilla. Lankaa meni 40g. Ei kutita jälkimmäinenkään lanka kun kaulaa vasten koitin kerää.

6 kommenttia:

 1. Mikä tämä malli on? Löytyykö jostakin? Kauniita ovat.
  😊

  VastaaPoista
 2. Kauniit ovat molemmat, oikean puolinen on mun väriä.

  VastaaPoista
 3. Voi että nuo on ihania, eikö tuo ohje ole englannin kielinen? Muistaakseni olen sitä joskus katsonut ja siihen se on sitten jäänyt, kun ei ole suomeksi.

  VastaaPoista
 4. Kirjotin ihan saman tekstin, kun edellinen, ennen kun tajusin. :) No onhan ne kauniit kaulurit. :)

  VastaaPoista