maanantai 23. toukokuuta 2016

Tennarisukkabuumi

Kyllä se nyt jäi päälle se tennarisukkabuumi. Näitä on tosi kiva neuloa ja valmistuu nopsasti kun minä olen niin hidas neuloja muuten. Tuntuu että näitä neuloo nopeammin kuin jos olisi pelkkää sileää oikeaa.
Nämä kaksiväriset raidalliset neuloin niiden vihreiden jälkeen. Lanka on Zeldan käsinvärjäämä "Satumetsä" ja värit tuollaiset rauhallisen himmeät. Lankaa meni 48g ja neuloin 2½:n koivuisilla puikoilla.
Sitten halusi puikoille tuo keltainen lanka ja kysyin vanhemmalta tytöltäni kelpaako hänelle. Kelpasivat hyvin joten hänelle ne menevät. Lanka on Baby 70% merinovillaa ja 30% dralonia, liettualaista lankaa. Ostin joskus viimesyksynä paikallisesta lankakaupasta jota pitää virolainen rouva. On niin ihanan pehmeää lankaa että en tiedä miten kestää kulutusta. Sukkiin meni lankaa 45g ja neuloin 2½:n puikoilla.
Tuosta dralonista tulee mieleen vaaleankeltainen pusero jonka äitini osti minulle kun oli kansakoulun alaluokilla. Se oli kai kokonaan dralonia ja niin sähköinen että pimeässä kipinät sinkoili kun sen illalla otti pois päältään ja hiukset oli pystyssä sähköisyyden takia.
Kun tyttö sai sukat niin pitihän se hänen kaverilleenkin neuloa. Kaverin sukat on neulottu regian trend point-langasta, 75% villa ja 25% polyamidi. Sukkapariin meni 46g ja neulottu 2½:n puikoilla.
Hyvä kun sain siniset pääteltyä niin taas piti aloittaa uudet tennarisukat. Lankaa on vaan 45g joten teen molempia yhtäaikaa että saan samanpituiset. Noita muita olen neulonut niin että ensin yhden sukan ja sitten toisen perään.

10 kommenttia:

 1. Kyllähän nämä kaupan valmiit sukat voittaa monin verroin. Meillä joutuu porukka kulkemaan ilman sukkia kesällä, kun en jaksa neuloa ohuesta langasta.=)

  VastaaPoista
 2. Kivoja sukkia, minä myös tykkään neuloa ohuesta langastakin, vaihtelua 7-veikalle ja Nallelle :)

  VastaaPoista
 3. Meillä tytöt tykkää tennarisukista. Pitäisi itsekin neuloa niitä ettei kaupasta tarttisi ostaa. Ihanan kesäisiä sukkia:)

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat; varmaan jossain vaiheessa kokeilen minäkin.

  VastaaPoista
 5. Kesänilkkurit mäkin aloitin eilen - kivaa on kun valmistuukin nopsaa.

  VastaaPoista
 6. Ihania sukkia ja edellisessä postauksessa todella upea huivi! Kyllä kannatti tulla tänne jälleen kerran ihailemaan kaikkea kaunista.

  VastaaPoista
 7. Ihania tennarisukkia :). Tykkään noista väreistä myös.

  VastaaPoista