tiistai 19. tammikuuta 2016

Lyhytvartiset lehtitossut

Tämän malliset mutta valkoiset lyhytvartiset sukkaset näin kuvassa fb:n jossain neulontaryhmässä. Olivat niin nätit että heti alkoi mieli tehdä itsellekin. No valkoinen värihän on niin arka että otin sitten tuollaista vähän tummenpaa lankaa. Kuva oli varmaan Pinterestistä enkä sitten alkanut etsimään ohjetta mistään. Otin puikot ja katsoin kuvaa että miten on tehty.
Lanka on 70% villa/30% polyamidi, paksuus 50g/100m. Lankaa kului 77g sukkapariin. Jotenkin oli aika jumpuraa eli vähän liian kierteistä, mikä teki langasta jäykän tuntuista. Ostettu joku kesä Turun keskiaikamarkkinoilta. Neuloin kolmosen puikoilla ja nuo nyörit 2½:n. Lanka värjätty kokenillilla ja tällainen myyjä: www.etsy.com/shop/patanoita
Tuo nyöri on neulottu sillä i-cord-menetelmällä. Vuosi takaperin sen opin kun neuloin niitä testisukkia.
Valkoinen lanka on äitini kehräämää joskus 70-luvun puolella ja purettu tällaisesta kukasta. Useamman metrin siitä sai ja yhtään en muista mitä silloin aikoinaan olen niistä kukkasista aikonut tehdä. Kaikkea on pitänyt kokeilla, niinkuin noita kukkia sellaisella muovihärpäkkeellä.

11 kommenttia:

 1. Oikein suloiset sukat kauneine yksityiskohtineen!

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniit sukat. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois tosi kiva jos tulisit kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat!
  Noita kukkia tein kanssa joskus 70-luvulla sillä ihme muovihärpäkkeellä ja niistä kootiin kolmiomainen hartiahuivi ja hapsutkin niissä taitoi olla. Mun omani oli omien lasten nukkeleikeissä ja pukeutumisleikeissä joskus 80-luvulla. Voisi vielä löytyä varaston kätköistä; molemmat siis muovihärpäke ja hartiahuivikin.

  VastaaPoista
 4. Upeat sukat, tykkään tuosta varren nyöristä, se antaa kauniin lisän sukkiin.

  VastaaPoista
 5. Törmäsin niihin valkoisiin sukkiin tällä viikolla ja sitten heti perään näihin. Todella kauniita sukkia. Kuinka olet tehnyt tuon nauhassa olevan lehden, onko se kaksinkertainen? Mielestäni se on piste ii:n päällä... SeijaH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehti on yksinkertainen ja neulottu niin että loin 3s ja seuraavalla kerroksella 1o, lk, 1o, lk, 1o. Seuraava kerros nurin, sitten oikealla kerroksella 2o, lk, 1o, lk, 2o jne. Sitten vaan kun lisäyksiä on tarpeeksi eli lehti on sopivan pituinen, niin jokaisella oikealla kerroksella kavennukset, viimeisellä kerroksella kolme silmukkaa yhteen.

   Poista
  2. Tuhannet kiitokset Pirena! Tämä menee testaukseen heti. Seija H

   Poista