maanantai 11. tammikuuta 2016

Loistavat niityt-säärystimet

Kyllä oli kivat neulottavat nämä säärystimet. Hamuilin Puikkomaisterin sukkakirjasta jo seuraavia pitkiä sukkia joista voisin seuraavat säärystimet neuloa.
Siis nämähän ovat Loistavat niityt ja kyllä niin tykkäsin neuloa. Välillä oli vaan vaikeutta lankojen kanssa että mitä laitan. Säärystimessähän voi käyttää sellaisiakin lankoja jotka ovat 100% villaa tai alpakkaa. Väreinä on siis oikein mun mielivärejä, paitsi nuo harmaa ja ruskea. Niitä vähemmän löytyy varastostani mutta onpa jokunen kerä jostain eksynyt. Huvitti tuo kärpänen kun meinasin laittaa violettina. Tiesin että minulla on yksi ruskea alpakka-kerä jonka olin ostanut jonakin vuonna Dropsin hihattomaan kirjoneulekaarrokepuseroon. En sitä siihen sitten laittanut kun se ruskea värinä hävisi muiden joukkoon. Löysin sen sitten kuitenkin ja tuohon se sopi kuin "nappi silmään". Vähän normaalia karvaisempi lanka oli kärpäseksi ihan hyvä. Enpä olisi uskonut että kärpäsestä vielä tykkäänkin.

Lankoja näihin meni 150g ja neulottu 2:n ja 2½:n puikoilla. Neuloin molempia samanaikaisesti aina mallikerran ensin toiseen ja sitten toiseen.
Tällainen on nurjalta puoleltaan. Minä päättelen langanpätkät vanhanaikaisesti eli parsineulalla vaan. Enkä koskaan jätä 5cm:ä pidempää pätkää pääteltäväksi. Kun sen hyvin parsineulalla pujottelee, niin ei ole reikää tullut käytössä. Itse ihmettelen kun toiset jättää 30cm:n pätkänkin ja sitten on niitä turhia jämäpätkiä vaikka kuinka paljon. Onhan noita videoita youtubessa että miten neuloessa langanpäät kuljetetaan mukana mutta en ole jaksanut perehtyä niinkuin en niihin solmujuttuihinkaan. Äiti aina sanoi ettei neuleeseen saa solmua tehdä langanjatkossa ja sen olen muistanut.

14 kommenttia:

 1. Upeat ja värikkäät säärystimet! Minäkään en tee solmuja, minunkin äidin oppeja ne...

  VastaaPoista
 2. Kauniit. Minulla on se kirja, mutta en ole vielä siitä mitään kutonut.

  VastaaPoista
 3. Viimesen päälle sievät. Ja niin identtiset.
  Minun polvisukista tulee ihan niin ku eriparia. Olen mielistynyt semmoiseen, saan aparemmin jämälangat loppumaan.

  VastaaPoista
 4. Miten taidokasta työtä!! Aivan yhtä hieno nurjapuolikin.

  VastaaPoista
 5. Hienot tuli, kuten aiemmin jo näyttikin. Kärpäset ja kaikki. :)

  VastaaPoista
 6. Mie täällä haukon henkeä ihastuksesta! Nuo on kyllä pakko neuloa!!!!

  VastaaPoista
 7. Ihanat säärystimet sekä oikealta että nurjalta.

  VastaaPoista