lauantai 17. lokakuuta 2015

Lisää testineulottuja

Nyt näitä alkuvuoden 2015 hys`hys-neuleita parikin kappaletta. Innostuin niin ekasta testineuleestani eli niistä harmaapohjaisista kintaista että kyselin Puikkomaisterilta että vieläkö löytyy jotain testattavaa ja löytyihän niitä.
Ensin kintaiden jälkeen tulivat nämä pitsisukat joista ei ole muita kuvia kuin nämä pari kappaletta. Koko sukkien kuva on Puikkomaisterin sukkakirjasta. Lankana oli Tiinan lähettämä kivan kierteinen 100% Perlata-merinovillalanka. En laittanut muistiin että paljonko lankaa meni mutta muistelisin että oli 3x50g eli kun kaikki kerät oli neulottu niin sukat olivat yli polven. Kun tykkään pitsin neulomisesta, niin kävi minulle kuin "nappi otsaan".
Sitäpaitsi tuo mallikuvio oli minulle jo entuudestaan tuttu kun olin neulonut tämän puseron samalla kuviolla pari vuotta sitten.
Samanaikaisesti pitsisukkien kanssa neuloutuivat tällaiset kuvan mukaiset Sääksmäki-sukat. Kuvat on siis lainattu ohjeesta kun en ollut ottanut omia kuvia ollenkaan. Ohjehan on ollut TAITO-lehdessä jonakin vuonna mutta testineuloin varoiksi nekin. Eipä ollutkaan mikään helpoimmasta päästä oleva ohje. Alku varpaista lähtöön ja sukan pohja ja pääliosa erillään. Kirjoneuleinen pääliosa neulottiin nilkkaan asti ensin avoimena ja sitten pohja samanaikaisesti tuon valkoisen raidan kanssa yhdistäen pohjan ja pääliosan. Kantapääkin tuotti tuskaa kun ei ollut sama tuttu vahvistettu. Sitten taas meni kun vartta pääsi neulomaan ympyränä.
Vielä lopussa oli yksi vaikea kun en koskaan ollut muuta kuin kuullut jostain sanan i-cord. Nyöri sukkiin tehtiin siis i-cordina. Kahdella puikolla neulotaan kahta silmukkaa ympyränä. Hauska juttu eikä ollenkaan vaikea.
Koska sukat olivat Puikkomaisterin hoteissa tuohon hänen kirjansa ilmestymiseen asti niin annoin hänelle luvan laittaa molemmat sukkaparit hyväntekeväisyyteen.

8 kommenttia: