keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vielä pari sytomyssyä

Olipa riittoisaa tuo Roosanauhasukkalanka. Sain siitä kolme myssyä neulottua ja vielä jäi tähteeksi 1,90m:n pätkä kun en uskaltanut niin loppuun päästää että olisi päättelyssä loppunut kesken.

Ennen kuin aloitin ensimmäistä myssyä tästä langasta neulomaan niin mietin tovin että jospa ei käy sytomyssyksi kun on sukkalankaa. Olen itse tosi herkkähipiäinen että pieninkin villan pistävyys tuntuu pahalta. Vaikka olen koko ikäni ollut villan kanssa tekemisissä, niin ei siitä herkkyydestä mihinkään pääse. Onhan tämä lanka EAJ-käsitelty eli E-vitamiini, AloeVera ja Jojobaöljy antavat langalle silkkimäisen pehmeyden ja miellyttävän tunnun. Siksipä uskalsin myssyiksi neuloa.
Tämä myssy valmistui keskimmäisenä ja tuli sen verran pieni että menee varmaan jollekin lapselle. Mallin tulostin Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta ja on nimeltään Silje-pipo. Kun tämä käyttämäni lanka oli puolet ohuempaa kuin mallin lanka, niin jouduin lisäämään mallikertoja korkeuteen eikä siltikään tullut mikään syvä myssy. Tähän meni lankaa 27g ja neulottu 2½:n puikoilla.
Viimeinen myssy samasta langasta valmistui tänään ja mallia otin yhdestä pitsiliinasta jolla tein päälaen. Alempi osa omaa suunnittelua. Aloitin myssyn siis päälaelta että sain langan melkein kulutettua loppuun. Tämä painaa 33g ja neulottu myös 2½:n puikoilla. Neuloin osan 40cm:n pyöröllä mutta olipa raskasta. Kun se puikko-osa on niin lyhyt että täytyy koko ajan jännittää käsien lihaksia.

Nyt on pussissani vielä semmoisia jämälankoja jotka olen saanut Susulta, ettei niitä yhdessä voi käyttää. Erilaatuisia ja vieläpä niin eri värejäkin, ettei ne hevin yhdisty. Antaahan hautua jos siellä itsekseen yhdessä valmistuisivat.

5 kommenttia: