keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pöytäliinahuivi

Nyt on huivini valmis ihan pingoitusta myöden. Meinasivat nuppineulat loppua kesken, mutta eivät sentään kun kaivelin kaikki päättömätkin mukaan. Kastelin hiustenhoitoainevedessä mutta jäi vielä aika karheaksi, ettei ihan ohuen puseron päällä voi pitää.

Niinkuin otsikon nimikin sanoo, niin pöytäliinan mallilla tein. Ainoa vaikeus oli taas tuo lontoonkielinen teksti. Lyhyt sellainen mutta onneksi oli ihan selvä piirroskuvio. Jokunen merkki piti laittaa arvaamalla mutta aika hyvin ne lyhennykset sain selville.
Neuloin ensin 2½:n pyöröllä tuonne melkein loppuun. Tummemman pinkin jälkeen on muutama kerros ihan oikeaa, niin vaihdoin 3:n pyöröt kun ei tahtoneet enää silmukat sopia. Edellisessä postauksessa kirjoitin että oli silmukoita siinä kohtaa 477. Taisin laskea väärin kun lopussa oli yli 800 silmukkaa. Lankaa meni 150g ja koko olkapäiden kohdalta 95cm ja toisinpäin 85cm. Lyhimmästä kohtaa oli 43cm eli tuossa keskiselässä.

Olen tätä mallia havitellut jo melkein pari vuotta puikoille. Pitsisukan Mervi oli neulonut pöytäliinan tällä ohjeella, niin tuli heti halu neuloa huivi puolikkaana. No ei tämä ihan puolikkaalta näytä. Onpahan omaa "disainia".

9 kommenttia: