tiistai 27. tammikuuta 2015

Talvisia mietteitä

Jokohan kevättä tekee kun niin uutta lunta satelee. Eikös se ennenkin sanottu että uusi lumi vanhan surma. Eräskin vanha ukko sanoi oikein positiivisella asenteella näin tammikuun viimeisillä päivillä että ylihuomisen jälkeen saa sanoa että ensikuussa tulee kottarainen. Siis maaliskuuta tarkoitti ja se päivä jona sanoi oli varmaan 30. tammikuuta.
Vielä on jouluisesta joulutähdestä muutama lehti tallella ja uutta kasvattaa kovin. Katselin viikonloppuna että kovin ovat nämä lehdet lempivärieni parhaimmistoa. Eikös tämä joulutähti ole myrkyllinen? Nuorempi kisu tahtoisi syödä kaikkien kukkien kuivuneita osia, oli sitten mikä vaan mikä rapisee. En ole tämän kukan osia syödä. Kun on useampikin rönsylilja, niin aina niissä kuivia lehtiä löytyy syötäväksi.
Vanhempi poika löysi omia tavaroitaan järjestellessään minun yhden käsityölehden jossa oli tämä mallikuva taitettuna päällimmäiseksi. Olen tuolla mallilla neulonut puseronkappaleet joskus 90-luvulla ja alkanut päällekirjomaan noita kukkia. Tiedän kyllä missä keskeneräinen pusero majailee mutta olisinpa ihmetellyt että missä mallilehti mahtaa olla. Eipä taida koskaan valmistua kun tuo on niin lyhyttä malliakin. Nykyään täytyy olla enempi tunikapituutta. Se oli sitä aikaa kun pv-langat innoittivat enemmän.

8 kommenttia:

 1. Tosiaan kaunis värimaailma noissa lehdissä. Kyllä joulutähden pitäisi olla myrkyllinen. Meillä kissa ei siihen koskekaan vaikka muita kukkia kylläkin tahtoo nyppiä.
  Äidilläni oli kissa joka söi pienen joulutähden rangaksi eikä edes ollut kipeen oloinen, saatika sitten että tuoni olisi korjannut. Eli ei liene ainakaan kissoille pahaksi vaikka vähän maistelisi.
  Eläimet kyllä osaa luonnostaan karttaa myrkyllisiä kasveja.
  Nätti olisi puserosta tullut. Katselin just eilen jotain 80-luvun käsityölehteä naureskellen. Hihatkin oli niin leveitä että meikäläisen olis melkein pujottanut kokonaaan yhteen hihaan (vaikka massaa onkin enemmän kuin omiksi tarpeiksi).

  VastaaPoista
 2. Joulutähti on tosiaankin myrkyllinen. Pusero olisi kyllä ollut kaunis; ei ollenkaan niin paha kuin jotkut 80-luvun luomukset.

  VastaaPoista
 3. Myrkylllinenhän se on ja meillä kun syötäis kaikkia kukkia, niin ei joulutähteä ole ollut vuosiin. Mutta kasvatan kauraa (linnuille tarkoitetusta pussista otan siemenet) kissoille jatkuvasti, saavat putsata elimistönsä sillä ja silloin ei esim. muovipusseja sun muuta vaarallista syö. Käsityölehtiä ja ohjeita tosiaan joskus tulee esiin ihmeellisistä paikoista, tiedetään...

  VastaaPoista
 4. Isäni tapasi usein hätkäyttää ihmisiä sanomalla esim. lokakuun ekana päivänä, että ensi kuun perästä se on joulukuu. Jos oli vielä lämmin syyspäivä, niin kuulijahan hämmästyi kovasti. ;)

  Niin tutunoloinen pusero tuossa kuvassa. Oliskohan samassa lehdessä ollut puseron malli, jonka äitini kutoi ja minä kirjoin kukkaset siihen ja tytär käytti sitä pitkään. Pitääpä katsella, jos jossain valokuvassa se näkyisi. Kertomani pusero oli pitkähihainen ja siinä oli paljon kukkia, jos oikein muistan.

  Minullahan meni ihan vanhojen asioiden muisteluksi tämä kommentointi! ;) Kerronpa tuoreemmankin asian tältä aamulta, panin nimittäin joulutähden roskiin eikä siinä ollut enää yhtään vihreää lehteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirena, minulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa, millainen kuva lehdessä oli, mutta sen valmiin puseron muistan oikein elävästi. Siinä oli mielestäni täyspitkät hihat, mutta ohjeessahan on aivan hyvin voinut olla vajaamitaiiset.
   Minä taas tykkään joulutähdistä ja joka joulu sellainen oitää olla joko punainen tai valkoinen kuten nyt. Joskus annan jäädä kasvamaan viherkasviksi, mutta en aina. Nopeasti se sitä uutta kasvua pukkaakin, kun alkuun pääsee. Enpä muuten muista, että niissä olisi koskaan ollut mitään ötököitä.

   Poista
 5. Niinhän ne sanoo, että on myrkyllinen. Meillä kuitenkin kissat ovat järsineet Joulutähtiä jo vuosia, eikä kukaan niistä ole sairastunut eikä kupsahtanut. Kaippa kissat tietää mitä tekevät =D
  Minä olen alkanut kantamaan 30-40 vuotta vanhoja käsityölehtiä roskiin. Parhaat ja erikoisimmat mallit vain otan talteen. Vuosien varrella noita lehtiä on kertynyt isot pinot, eivätkä noin vanhat mene enää edes kirpparilla kaupaksi. Mahtuupahan enemmän lankaa nurkkiin =D

  VastaaPoista
 6. Minulle on opetettu, että ei eläin syö mitään mikä on sille myrkyllistä tai vaarallista... mutta ainakin meillä on niin hulluja elukoita, että ne syö ihan mitä vaan. Lampaat vetelee alppiruusut (ihan ehdoton kielto lampaiden niitä syödä oppaiden mukaan), Kaapo syö niittyleinikkiä mihin ei edes lehmät koske. Nyt lampaat ovat popsineet ulkoillessaan myös ericat piharuukuista. Yksi vuosi Kaapo söi muuten jouluvalojen johdonkin poikki. Olenkin sanonut, että samanlaiset on elukat kuin on isäntäväki, että silleen. Joulutähdestä saan kyllä itse ihan hirveän nokkosrokon, että jollekin se ainakin oireita aiheuttaa. Varmaan sen takia en kauheasti joulutähdistä välitä, rakkaimmat joulukukat on jouluruusu, kielo ja amaryllis, ja nekin on kyllä hirveän myrkyllisiä. Amaryllis kuulema varsinkin kissalle. 80-luvun muoti oli kyllä ihan hirveää... itse kun olin teini silloin... kuljinkin ihan vastavirran mukana ja olin hurjan epämuodikas. Tuo neule on kyllä aika ajaton malliltaan.

  VastaaPoista
 7. Myrkyllinen on.
  Sinulla on tuossa profiilikuvassa ihana hattu päässä. Saiskohan sitä matkai ja mistähän ohjeen löytäisi?

  VastaaPoista