tiistai 13. tammikuuta 2015

Ensin maatapitkin kasvaneen sukat

Mikä lie jouluväsymys jatkuu vielä näin alkuvuodestakin kun ei ihan normi perussukatkaan meinaa valmistua säällisessä ajassa. Näihin nyt tuli terän pituutta vähän enemmän, (30cm) kuin normaalisti neulon. Ovat miehen jalkaan tarkoitettu, jonka kengännumero on 45.
Neuloin tälle samaiselle isojalkaiselle ennen joulua ne kolmiulotteiset sukat mutta eivät menneet jalkaan. Kun en osannut kirjoneuleesta tehdä tarpeeksi isoja. Nyt ajattelin että laitan silmukoita enemmän vaikka lanka onkin ohuempaa.
Lanka on Steppiä, mun suosikkilankaani. Tosi kirjavaa mutta alkoi tuntua yksitoikkoiselta kun ei tullut kuin pelkkää sileää tuo teräosa. Ajattelin että ihan turha mitään kuviota laitella kun ei se kuitenkaan näkyisi. Sukkapari painaa 75g ja neuloin vaihteeksi 3:n puikoilla kun ajattelin etteivät sitten kiristä. Kärkikavennuksen alkaessa vaihdoin 2½:n puikkoihin.

Kaivelin tuota keskeneräisten neuleiden laatikkoa ja löysin syksyllä aloittamani huivin ja löysinpä vielä lehdenkin josta olen ohjeen ottanut. Muuta ei puuttunut kuin mallipiirroksen rivinumero jossa olin menossa. Olin varmaan silloin ajatellut että kyllä se keskeneräinen rivi siitä löytyy. No löytyihän se kun olin pari riviä purkanut ja laskeskellut silmukoita. Nyt ajattelin että neulon äkkiä pois ennekuin tulee muuta mieleen. (Mitä se on se äkkiä?)

Vielä pari päivää arvontaa.

7 kommenttia:

 1. Toissavuonna tein vävykokelaalle sukat kokoa 45 yksivärisestä langasta. Tuntui, etteivät ne ikinä valmistu. Step on kyllä todella hyvä lanka.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuon kokosta sukkaa saa neuloa ja neuloa, miulta kerran yks taksikuski pyysi tummansiniset työsukat just kokoa 45, että oli tympee työ.
  Tuollasesta kauniista langasta sitä mieluimmin noita isoja sukkia neuloiskin.

  VastaaPoista
 3. Kirjaviin sukkiin ei juuri viitsi kuvioita tehdä, uppovat näkymättömiin. Tuon kokoisiin tarvii pituuttakin kyllästymiseen asti.
  Äkkiä ku alakaa niin kerkii :)

  VastaaPoista
 4. Hei, tosi kian näköiset sukat! Itelläkin menossa 'sukkavaihe' ja seuraavana olis vuorossa myös miesten sukkia!

  VastaaPoista
 5. On tuohon saanutkin muutaman silmukan kulumaan. Kiva väri, tuokin mukavaa vaihtelua muuten sileään pintaan.

  VastaaPoista
 6. Komiat ovat sukat. Ainahan liian pienille sukille löytyy uusi tarvitsia =))

  VastaaPoista