tiistai 9. syyskuuta 2014

Riikinkukkolehtihuivi

Huivia huivin perään, vaan kestihän tämänkin loppuunsaattaminen. Eikä ollut vaikea pingottaa kun laitoin nuppineulat vain päihin. Kirjassa neuvotaan neulaamaan pingotuksessa myös sivut 7,5cm:n välein mutta säästin itseäni. Kun ja jos käytän huivia kaulassa ja vieläpä pujotettuna niinkuin kirjan mallikuvassakin, niin en katsonut tarpeelliseksi tehdä turhaa työtä.                           
Mallihan on jälleen Nancy Bushin kirjasta: Pitsihuivit neuloen ja nimeltään Riikinkukkolehtihuivi. Lankana minulla on 50g Wetterhoffin SILVIA, 30% silkkiä ja 70% villaa. Neuloin 3:n puikoilla ja sain langan kulutettua kaikki, mikä oli tarkoituksenikin. Pituutta huiville tuli oman pituuteni verran eli 170cm ja leveyttä vain 22cm. Kirjassa olevat mitat: pituus 124,5cm ja leveys 38cm. Mutta en saisi huivia pidettyä niinkuin mallikuvassa jos olisin yrittänyt tehdä niillä mitoilla.

Ohjeessa toinen pää neulotaan erikseen ja silmukoidaan sitten siihen pidempään osaan kiinni. Minä neuloin tietenkin sen pääpalan ensin että sain tehdä koko huivista sen pituisen kuin lankaa riitti. Joskus on kiva kun saa langan käytettyä kaikki ettei jää semmosia pieniä nöttösiä.
Tässä mallissahan on niitä nyppyjä niin vähän ja harvakseen, että ei ehtinyt kyllästymään. Kun se nypyn teko on aina vaan hakusessa vaikka useampaan huiviin olen niitä taiteillut. Huonosti näkyy kuvissa mutta kyllä niitä siellä on tasaisin välimatkoin.
Sukkasato14 ei ole edistynyt viimeviikolla paljon mitään. Koko viikko meni tapellessa mallin kanssa. Kun jo luulin löytäneeni sopivan mallin lankaani, niin ei. Oliskohan ollut vasta kolmas malli jonka sitten kelpuutin. Nyt on molemmat sukat tulossa kantapäähän mutta siinä tökkii taas kun aloitin varpaista eikä se tekniikka ole ollenkaan hallussa. Olen kai kolmet sukat neulonut varpaista varteen mutta ei se meinaa istua mun järkeen. Siksi aloitin varpaista kun olisi tarkoitus tehdä yösukat ja niin pitkällä varrella kuin 100g:sta Step-lankaa tulee. Onhan noita ohjeita varpaista-varteen mutta vastarannankiiski taas haluaa tehdä omalla tyylillä vaikka sitten päätä seinään hakaten.

14 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ja minustakin väri on tosi nätti.

  VastaaPoista
 2. Upean värinen ja mallinen huivi

  VastaaPoista
 3. Kaunis on tämä huivi, aivan ihana =))

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi on tämäkin! Kiitos kannustamisesta uskaltautumaan sen Dream Bird -huivin aloittamiseen: kolme sulkaa jo tehty ja nyt se tyssäsi ensimmäiseen virheeseen. Kunhan ehtii niin pitää paneutua uudelleen ko. huiviin. Iloista syksyn alkua!

  VastaaPoista
 5. Aivan erityisen kaunis on tämä huivi.

  VastaaPoista