sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kesämarjoja ja villalankaa

Jokos ne on mansikat pakkasessa vai vieläkö odotatte että jospa halpenisivat? Meillä pakasteltiin jo toista viikkoa sitten 3x5kg:n laatikollisia. Piti oikein punnita yksittäisiä mansikoita kun olivat niin suuria. Painavin oli 40g ja siitä seuraavatkin 35-36g. Laatu oli ihan täys kymppi. Kelpaa niitä talvella kaurapuuron kanssa maistella.

Onhan meillä tässä kotipihassakin semmonen pieni mansikkamaa, josta tuli kanssa aika hyvin mansikoita. Yksin kun keräsin, niin tunnin sain aina kulumaan. Vähän pienemmässä ajassa sitten perkasin.

Viimetorstaina olin ekaa kertaa mustikassa tänäkesänä. Vähänhän niitä on kun vertaa viimekesään. Täytyisi löytää joku kostea suonreuna, jos semmoisessa olisi kerättävää. Oli kyllä monenlaatuista, pientä ja suurempaa, kypsää ja raaempaa. Käsin keräsin kun se sopii paremmin mun vartalolle. Onneksi otin pienen korin, niin ei tuntunut niin pahalle kun en saanut kuin puolilleen.

Nyt odottelee niin iso urakka että taitaa mennä toinenkin tovi ihmetellessä. Se on jo jotain että sain valmiiksi tämän huivin kun on niin ohutta lankaa. En omista noita verhovaijereita, joilla joku näkyy pingottavan. Ukkoni osaisi kyllä tehdä semmoiset puurimat johon saisi nauloja lyötyä, mutta siitä on niin paljon vaivaa. Vaivaa siitäkin on kun tuolla lattialla könyää ja yrittää nuppineulojen avulla saada kaunista. Huivi on suorakaiteen mallinen, että senpuoleen helpompi pingottaa.

Sitten loppuun oikein väripläjäys. Näitä Zeldan lankoja ei voi muuta kuin hypistellä ja kuolata kun ovat niin kauniita.

11 kommenttia:

 1. Pakkasessa on mansikat jo ja hyvän laatuisia olivatkin. Nam! Meillä on mökillä pieni mansikkapenkki, lauantaipäivänä katselin että on siinä jo suuhun pantavaa. Ukko ilta hämärissä huikkas ikkunaan: tuu katsomaan. Supikoiran rontti oli mansikkavarkaissa, ahnaasti näyttikin syövän. Rontti vei mun sunnuntai hyvät :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä on mansikat pakkasessa ja mustikoitakin kävin etsimässä, eivät vielä vaan ole kypsiä ja vähänlaisestikkin niitä tulee. Meillä laitettiin tuonne kuivaan mäntymetsän rinteeseen viimekesänä ahomansikoita, On kyllä ihmeellistä että ne siellä viihtyvät, mutta vähän saapi omaan suuhun, kun kelpaavat linnuille liiankin hyvin. Kauns pitsihuivi ja mehukkaat värit langoissa.

  VastaaPoista
 3. Aivan upeanvärisiä lankoja! Ja mansikat, nams. Ei oo mulla vielä pakkaseen ostettuna. Kiirehän tässä kohta tulee :-D

  VastaaPoista
 4. Mansikat on pakastettu :) Tosin otettiin vain yksi laatikollinen, kun niitä ei meillä syödä kuin parempien marjojen puutteessa. Huiveja on kiva neuloa, mutta pingotuksesta en yhtään tykkää.

  VastaaPoista
 5. Onpa isoja mansikoita, oikeita möykkyjä! Mie en pakasta mansikoita, vaan syön niitä tuoreeltaan. Kauniin värisiä lankoja!
  Mie pingotan aina nuppineuloilla vanhalla patjalle, vaijereista vain haaveilen.

  VastaaPoista
 6. Meidänkin mansikat ovat olleet aika isoja, mutta viimeisemmät sitten pienenivät...
  Ihania lankoja totta tosiaan ja tuo huivi näyttää niin pehmoiselta.. Minäkin pingoitan huivit lattialla jonkin paksumman peiton päällä ja nuppineuloja apuna käyttäen..

  VastaaPoista
 7. Minulta vielä mansikat puuttuu. Saa nähdä, tuleeko edes ostettua.

  VastaaPoista
 8. Miä aattelin, etten laita tänä vuonna mansikoita ollenkaan, kun viimevuotiset on menny tosi nihkeesti. Mustikoita olen keränny reilun ämpärillisen vähän kerrallaan, käsin. Mökin pihasta olen keränny ja niitä on ollu tosi paljon, melkein yhtä paljon ku viime vuonna. Ehkä siinä järven läheisyydessä on otollisempi maasto.

  VastaaPoista
 9. Biltema myy:ruutuhyppymatto. Palankoko 32*32*0,7cm. Voi koota kuin palapelin, kätevä.
  Kauniita käsitöitä. Satunnainen lukija, tv. Anna-L....

  VastaaPoista
 10. Biltema myy:ruutuhyppymatto. Palankoko 32*32*0,7cm. Voi koota kuin palapelin, kätevä.
  Kauniita käsitöitä. Satunnainen lukija, tv. Anna-L....

  VastaaPoista
 11. Uu, miten räimeitä värejä. :) Noista saa pirteät sukat!

  VastaaPoista