lauantai 29. maaliskuuta 2014

Huovutusta ja muuta mukavaa

Sain noita keskeneräisiäkin parit tossut valmiiksi. Huovutin samalla koneellisella jo nuo aiemmin Puro-langasta neulomani tossut ja nyt nämä viimeisimmät eli Dropsin Big Delightistä naiselliset 5:n lehden tossut. Kuivapaino Purotossuilla 92g ja Dropseilla 76g. Neuloin molemmat 4:n puikoilla vaikka suositus on siinä 5-6.
Tuo 5:n lehden malli on kauniimpi ilman huovutusta, kun ne lehdet ei sitten enää huopumisen jälkeen näy.
Mallin otin fb:n puolelta eräästä neuleryhmästä.


Sitten se toinen mukava. Jossain blogissa oli neulottu raidallinen villatakki joka oli aloitettu pääntieltä. Näytti ihan mukavalta ja ajattelin että jospa minäkin tekisin jonkun yksinkertaisemman ainaisten pitsi- ja jonkun muun hörhötyksen sijaan. Ranskalainen ohje, englanniksikin kyllä on, mutta yhtä huonosti kummallakaan ohjeella saisin aikaiseksi. Ohje löytyy Ravelrystä ja on ilmainen. Jospa minun täytyy vaan suunnitella itse ja tehdä jonkunsortin raidallinen.


Lankojahan kyllä löytyy joka lähtöön. Nuo samansävyiset kerät ovat Zeldan värjäämiä iki-ihania merinovilla/silkkiä, 600m/100g. Nyt vaan en osaa päättää laitanko mustaksi tuota tico ticoa vai Kamenaa, joka olisi täyttä villaa. Kamena on löyhäkierteistä ja siinä on 470m/100g.


Sitten vielä kolmaskin juttu. Tehtiin pieni video mikrotukeni kanssa siitä miten minä kerin sisältäjuoksevan kerän. Olen samanlaisen videon joskus nähnyt jossain blogissa mutta ei lisä pahaa tee.

8 kommenttia:

 1. Kiitos kerimisvinkistä. On todella hyvä :)

  VastaaPoista
 2. Olet sinä vain näppärä tuossa kerimispuuhassa, ei onnistuisi minulla ilman kerimispuikkoa:)

  VastaaPoista
 3. Video oli loistava, täytyypi harjoitella, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Voi,kun olet tehnyt nättejä tossuja.Uskalsit laittaa samaan koneelliseen useamman parin.Ja kaikki onnistuivat.Hienoa!

  VastaaPoista
 5. Olet aika mestari kerimään:)

  VastaaPoista
 6. Näyttääpäs helpolta tuo peukalon ympäri keriminen. Kiitos, kun olet tehnyt siitä videon

  VastaaPoista