lauantai 1. kesäkuuta 2013

Baletti-sukat

Tässä nämä bambu-puuvillasukat nyt ovat valmiina. Olipahan vaikea lanka neuloa kun on niin monisäikeistä. Tämmösillä vanhemmilla silmillä sai oikein tarkkaan katsoa että tulivat kaikki säikeet puikolle.
En nytkään neulonut varpaista alkaen vaan juuri päinvastoin. Olen tässä asiassa niin vanhanaikainen että teen sukan mieluummin varresta varpaisiin. Mallikuviohan on kuitenkin jo minulle tuttu muutamasta neulomuksesta näitä sukkia ennen. Siis kirjasta Varpaista varteen: MELISSA MORGAN-OAKES. Tämä malli on vaan mielestäni kirjan kaunein mallikuvio.
Lankaa meni 77g sukkapariin ja neuloin 2½:n puikoilla. Nyt olen alkanut päätellä sukkia Stitsailuja-blogista löytämälläni ohjeella. Minä tein itselleni sellaisen lyhyen version siitä. Opin sen jopa ulkoa. Tuli testatuksi tänään ulkona kun päättelin tuon toisen sukan. Minulla oli lopussa siis 5s. joka puikolla. Siirsin silmukat niin että oli kahdella puikolla molemmilla 10s. Katkaisin langan noin 30cm pitkäksi. Sitten vaan hokemaan: etummaisen puikon eka silmukka nurin, pudota, toinen oikein, jätä, takimmaisen puikon eka silmukka oikein, pudota, toinen nurin, jätä. Sitten taas ekan puikon eka silmukka nurin, pudota...
Kävelin illansuussa tuolla talon takana ja yritin onnistua kuvaamisessa. Kun tahtoo näin aurinkoisella tulla ylivalottuneita kuvia. Punainen väri on muutenkin aika vaikea saada onnistumaan. Se kun sattuu olemaan lempivärini.

8 kommenttia:

 1. Tosi ihanat sukat! Kuvio on tosiaan kaunis ja väri ihana.

  VastaaPoista
 2. Pirteän väriset kesäsukat. Halkeilevaa lankaa on ikävä neuloa, mutta kyllä sinun sukissasi lopputulos palkitsi vaivan.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniit! Täällä toinen vanhanaikainen - sukka pitää neuloa varresta ja sukkapuikoilla...

  VastaaPoista
 4. On todellakin hieno kuvio ja väri on kaunis!

  VastaaPoista