lauantai 23. helmikuuta 2013

Maton korjausta ja onninpotkimaa

Vielä ei ole ihan valmis esiteltäväksi neulomani pusero. Siinä oli pitkä osuus ihan pelkkää suoraa oikean neulomista. Semmoinen on mielestäni tosi puuduttavaa ja odotin kuin kuuta nousevaa että pääsen kirjoneuleosion kimppuun. No se osuus on kyllä sitten hitaampaa neuloa mutta paljon mielenkiintoisempaa.

Viikolla korjasin yhden maton poikkimenneitä loimia. Eihän se paljon muuta ole kuin ensiapua mutta jospa hetken vielä kestäisivät matot kuosissaan. Onhan noilla ikää jo yli 30 vuotta ja loimilankana kalastajalanka. Ajattelin että pistän uuden langan vaan siihen kohtaan mistä oli mennyt poikki mutta jouduinkin jatkamaan lankaa pidemmältä. Aina kun yritin laittaa langat solmuun ja vähän tiukkasin, niin taas napsahti poikki. Semmoisen kolmen cm:n välein oli loimi hiutunut ohuemmaksi, enkä uskaltanut enempää edes katsoa. Kissat vielä teroittavat usein kynsiään noihin mattoihin. Siinäkin varmaan jo melkein poikkioleva loimi katkeaa herkästi.
Onni oli taas myötä kun osallistuin Sipin silmukat-blogissa Sipinpäivän arvontaan. Niin ihana paketti saapui viikolla postilaatikkooni kera Pikkumyyn eli pakkauskin oli mieltähivelevä saati sitten paketin sisältö.
Langat olivat minulle uutta. Tuo punainen on maissilankaa josta olen kuullut mutta en ole itse ostanut. Tiikerilangasta tulee varmaan joko kauniit sukat tai ehkäpä sormikkaat. Kirjaa en ole ehtinyt vielä edes selailla mutta tätäkään ei löydy ennestään kirjahyllystäni. Sitten tuo teesihti, jonka päässä ketjussa on pienenpieni punatulkku. Kun sitä ihmettelin, Sipi sanoi itse sen vannesahanneensa ja maalanneensa. Niin pieni että melkein täytyy suurennuslasilla katsoa. Teepaketti ja kaunis itsetehty kortti.

Kävin äsken kurkkaamassa Sipin silmukat blogia ja siellä luki että oli paketti lähtenyt niin vauhdikkaasti postiin että oli jäänyt kuvaamatta. Tässä nyt tuli myös se asia korjattua. Vielä kerran isot kiitokset Sipille ihanasta paketista.

10 kommenttia:

 1. Kivan paketin olet saanut.Kauniin väristä mattoa sinulla.Loimihan ensimmäiseksi matossa pettää,mutta onpa nuosinulla pitkään palvelleetkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitoksista, hyvä jos tykkäsit :) Puutöitä harrastin yhteen aikaan enempikin, lehtisahassa on niin ohut terä, että sillä saa sahattua vaikka kuika pieniä paloja, ainut hankaluus on sen pienen palan kiinni pitämisessä :D

  VastaaPoista
 3. Onpas hieno voittopaketti. Ihan ylellinen kerrassaan. Kiva ku on langat uusia laatuja, saat kokeiltua.

  VastaaPoista
 4. Tulin kurkkaamaan josko olet laittanut kuvan siitä tyttäresi muutaman vuoden takaisesta wanhojen tanssipuvusta.... Mielenkiintoisia tarvikkeita sisältävä arpajaisvoitto on osunut kohdallesi, hienoa!

  VastaaPoista
 5. Onnea voitosta ja paketti on todella hieno:)

  VastaaPoista
 6. Hieno palkinto, onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 7. Yritin kommentoida tohon uuempaan kirjotukseen, mut se väittää, että semmosta kommenttisivua ei oo olemassakaan.
  Puku on tosi hieno ja vielä moninverroin hienomman siitä tekee se, että se on ite tehty. Sillä on iso tunnearvokin.

  VastaaPoista