lauantai 12. tammikuuta 2013

Oliivi sytomyssy

Ystävänpäivän Sytomyssykeräys on kohdaltani avattu. Myssyn väri ei ole ihan kohdallaan, mutta semmonen oliivinvihreä se on. Sain melkein koko 50g:n kerän lankaa käytettyä. Mukava nimi langalla, sama kuin nuoremman tyttöni toinen nimi. Koostumus 45% puuvilla, 23% pellava ja 32% akryyli. Tämä oli siis se kerä jonka Susulta kävin viikolla hakemassa.
Loin alkuun 100 silmukkaa 4:n puikolle, siksi ettei reunasta tulisi liian tiukka. Neuloin 3½:n puikoilla, ongelmia oli sekä suorien että pyöröpuikkojen kanssa. Sopivaa kokoa ei meinannut löytyä, siis pituuden suhteen. Lyhyet pyöröpuikot on hankalat kun siinä se puikon osuus on liian lyhyt, hankala neuloa. Tuo pikkupalmikko on minulle uutta. Siis sillätavalla että olen tottunut palmikonkierrot neulomaan palmikkopuikolla. Tämä palmikko on niin pieni ettei tarvinnut mitään erillistä puikkoa.
Mallikuvion löysin Lesley Stanfiel & Melody Griffiths: NEULOJAN KÄSIKIRJASTA. Tämä myssy sopii värinsä puolesta kummallekin sukupuolelle.
Nyt on tekeillä jo toinen myssy. Ajattelin että voiko African kukista puuvillalangalla tehdä. Saas kattoo kuin mun käy.

14 kommenttia:

 1. Pian sinä sen myssyn tekaisit.Minulla on alkutekijöissä.

  VastaaPoista
 2. Afrikan kukka -myssy kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 3. Kiva myssy palmikot ovat aina kauniita. Syto myssy pitäisi tehdä heti ensitilassa. Parit lapaset ja huivi painaa vielä etusijalla.
  Luvatut on tehtävä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis pipo.

  Mitä jos opettelisit magic loop -tekniikan, se sopii pipojenkin tekoon.

  VastaaPoista
 5. Kaunis myssy. Mulla on joitain 3-4 vanhaa, joita en ole saanut toimitettua minnekään. Olisin saattanutkin sen huivin purkaa kuvioiden vaihto-osaan. Mielummin purkanut, kun käyttänyt "vihapitona", kuten äitini sanoo. Taidan sen kuitenkin antaa veljenvaimolle lahjaksi.

  VastaaPoista
 6. Nätin myssyn olet tehnyt. Tuo lanka näyttää sellaiselta, että on mukava päässä :)

  VastaaPoista
 7. Kiva perusmyssy, joka päässä näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 8. Kaunis myssy! Minullakin on yksi myssy valmiina ja toinen tekeillä.

  VastaaPoista
 9. Nätti myssy. African kukka-myssy kuulostaa mielenkiintoiselta, tulee varmasti kaunis myssystä.
  Hyvää viikonjatkoa, ja kiitos kommentista.

  VastaaPoista