maanantai 17. joulukuuta 2012

Tyttösen säärystimet

Juuri sopivasti valmistuivat nämä säärystimet jotka tyttöni saa mukaansa lähtiessään taas reissuun. Viimeviikon lopulla tuli Norjasta ja eipä montaa päivää ehtinyt olla kotosalla kun aloittaa matkan Portugaliin vaihtoon. No ensin hän lupasi viettää joulun Ranskassa ja jatkaa sieltä Espanjan kautta määränpäähänsä. Puolen vuoden vaihto alkaa tammikuun alussa, joten eipä häntä kotikulmilla nähdä ennenkuin kesällä.
Äkkiä kun piti saada kuvat otettua niin eikös se kerroksen vaihtumiskohta tullut juuri tuohon säären etuosaan näkyviin. Täytyy se välillä näyttää sitä ei niin parasta puoltakin. Muutenkin on  rutussa kuin Mallan sukat makkaralla. Tarkoituksella noin eri pituisina, että voi pitää pitkänä tai lyhyenä. Mallikuvion otin GARNSTUDION sivuilta, ohje nro 110-42. Polven yli sukkiinhan tämä ohje on mutta kävi se säärystimiinkin. Muutenkin vähän muokkasin ohjetta jättäen kaiken pienen tilpehöörin pois ja käytin vaan pienen ja suuren tähtikuvion.
Molemmat langat ovat kirpparilta ostettuja, luultavasti 100% villa kummatkin. Valkoinen oli himpun verran ohuempaa kuin punainen ja jotenkin kovaa ja kierteistä. Muistutti aika paljon omia kehruuksiani kun oikein ohutta yritin kehrätä,(joskus muutama vuosi takaperin). Kun en ehtinyt niitä kastelemaan huuhteluainevedessä, niin otin taas käyttööni Tampereen messuilta eräänä vuonna ostamani pienen raudan. Sillä kun höyryttelin oikein perusteellisesti, että olivat sormetkin palaa, niin johan tulos parani. Tulivat heti paljon pehmeämmiksi.

Lankaa meni yhteensä noin 150g ja neuloin 3:n ja 3½:n puikoilla.

Nyt varmaan tarvis jo hieman ajatella joulua, vaikka eipä sitä niin hirveesti tarvitse laitella kun ei ole koko porukka koossa. Kun on tottunut laittamaan suuret määrät ruokaa perheelle niin nyt täytyisi opetella pienempiin määriin. Itsekin täytyisi muistaa syödä vaan vähemmän kun ei se kulutus ole samaa luokkaa kuin nuorempana.

Vielä ehtii osallistumaan arvontaan parin päivän ajan.

15 kommenttia:

 1. Ovatkin todella kauniit, sinä jaksat noita kuvioita neuloa! Upeet

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihanat säärystimet, väritkin aivan namit! :)

  VastaaPoista
 3. Hienot säärystimet. Sinä olet oikea kirjoneulemestari :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit säädystimet,onpa siinä kutomista.

  VastaaPoista
 5. Hienot säärystimet, malli on kaunis ja kivat värit!

  VastaaPoista
 6. Kyllä onkin komeet! Tykkään niin näistä kirjoneuleista, kun en itse osaa tai saa niistä mitään aikaiseksi.

  VastaaPoista
 7. Todella kauniit, kirjoneuleet on niin ihania!

  VastaaPoista