perjantai 7. joulukuuta 2012

Ristiin rastiin-kintaat

Valmista tuli mutta aikaakin meni. Tämä kinnaspari vielä ehti Tumpputupaan mutta siihen se sitten jääkin, kolmeen pariin.

 Etsin oikein tarkoituksella minulle vaikeaa  mallikuviota ja sellaista mitä en ole vielä neulonut ennestään. Löytyihän se COOKIE A:n kirjasta sukkia rakkaudella.  Etsiskelin sieltä kuvioita jotka sopivat ohueen lankaan. Löytyihän se sivulta 75, Twisted Flower. Kuvio on vaan osa sukkaan käytettävästä mallista. Olen ihaillut niin monessa blogissa (esim. Hepsi ja Pitsisukka mainitakseni) sukkia ja kintaita joissa niin selvästi erottuu yhdenkin silmukkarivin kulku. Siinä on varmaan se jujuna että silmukka neulotaan aina kiertäen.

Sitähän tein nyt näissä oikein urakalla. Tuossa varressa jo meinasi tulla ikävystyminen vaikka ei tuon pidemmät olleetkaan. Se on moninverroin hitaampaa neuloa kuin tavallinen 1o, 1n resori. Ainakin minusta, en muista tiedä.
Vähän tulivat liian sopivat käsiini vaikka en suurikätinen olekaan. En arvannut enempää luoda silmukoita vaikka tuo kuvio kyllä näytti siltä että se kaventaa kinnasta kun risteillään niin moneen suuntaan. Eihän näillä kovilla pakkasilla tarkene mutta ajattelinkin toisten kintaiden sisään. Vaikka sitten ei kukaan näe tuota hienoa kuviota tuossa kädenselässä.
Tuo intialainen peukalokiila on sitten helppo tehdä ja istuu hyvin käteen. Lanka on sitä samaa reumalankaa josta tein yhdet pitsisukat syksyllä. Lankaa meni kinnaspariin 31g ja neuloin 2:n puikoilla. Nämä kintaat vaativat kädet sisäänsä kuvaukseen, muuten näyttävät niin pitkiltä ja kaidoilta ryppykasoilta. (Minä kun en kintaita ja sukkia jaksa höyrytellä.)
Väri on hiukan liian haalea vaaleanvihreä, en jaksanut pelata kuvankäsittelyn kanssa. 

Muistakaahan 5-vuotisarvontani!

12 kommenttia:

 1. Kauniit ja tosi vaikean näköiset lapaset! :)

  VastaaPoista
 2. Taidokas kuvio! Intialainen peukalokiila, hmm, pitääpä ottaa selvää...

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniit :) Intialainen peukalokiila onkin kokeilematta.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kuvio lapasissasi. En muuten miekään höyryttele juuri mitään neuleita. Käytössä muokkaantuvat ja sit eka pesussa.
  Tuo peukalokiila on ihan uutta minulle. Mielenkiintoisen näköinen kuitenkin.

  VastaaPoista
 5. On niin kauniit tumput, että raaskiiko niitä edes käyttää.

  VastaaPoista
 6. Hei, mutta tuo kuvio on juuri se, jota työkaverin kanssa arvuuteltiin japaniksi :) Kaunis!

  VastaaPoista
 7. Aivan upeat lapaset! Olen itsekin miettinyt, että Cookie A:n hienoja malleja voisi käyttää käsineissä, ne näkyvät eikä kuluu niin nopeasti kuin sukat.

  VastaaPoista
 8. Kauniit lapaset! Oikeat unelmat!

  VastaaPoista