lauantai 15. syyskuuta 2012

Vihreät pitsisukat

Tänään valmistuivat nämä järjestyksessään toiset sukat Perunalaariin. Viikko taas meni neuloessa. Ohutta lankaa ja puikot numero 2. Loin aloitukseen 56 silmukkaa mutta enemmänkin olisi saanut olla. Vaikka minulla on kapea ja pitkä jalka, niin vähän tulivat liian tiukat. Mallihan on mulle tuttu ja turvallinen Köynnöskuvio. Sitä vaan tykkää jostain mallista enemmän kuin toisista, niin sillä sitten mennään.

 Lankana oli jostain messuilta ostamaani reumalankaa, 50g=310m. Eikä mennyt koko kerääkään, vaan sukat painavat 34g. Tykkään itselleni tehdä noin lyhytvartisia. Tuo kokonainen kerähän on aloittamaton. Ostin aikoinaan 2 kerää varalle.
Tämä lanka on aika löyhäkierteistä. Meinasi tulla välillä puolia silmukoita.  Kärkipäättelyn tein minäkin ekaa kertaa sillä kolmen puikon päättelyllä, jonka ohjeen olen Stitsailuja-blogista joskus tallentanut. Varmaan tämä sama päättely on jossain muuallakin. Sukan kärki tuli ainakin pehmeämpi kuin omalla tyylilläni tehdessä.

9 kommenttia:

 1. Kauniit, henkäyksenohuet sukat! Reumalanka on ihanan lämmittävää ohuudestaan huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Kaunista pitsineulosta, joka tulee oikeuksiinsa noin ohuena. Lyhytvariset sukat ovat mukavat kotikäytössä, minustakin.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat noin pitsikuvioisena.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun poikkesit blogiini, minä myös olen ollut kovin hidas bloggaaja ja varsinkin kommentoija viime aikoina. Poikkesin katsomaan ja kaikkea kivaa täällä on tapahtununut. Kuvio noissa sukissa on tosi kiva, palailemisiin...

  VastaaPoista
 5. Uusi hieno pohja! Ja kivat sukat.

  VastaaPoista
 6. Reumalanka on ihanan pehmeää ja lämmintä vaikka on niin kovin ohutta. Kauniit sukat, hempeät :)

  VastaaPoista