lauantai 8. syyskuuta 2012

Junasukat Perunalaariin

Viikko meni mutta valmista tuli. Luulin että kun valitsin pienet sukat, saisin äkkiä valmiiksi. Luulo ei ole näkyään tiedon väärti. No olenhan minä ollut viikolla useampana päivänä marjassakin ja iltasella muuta puuhaa.

Lanka näissä sukissa on samaa josta viime syksynä tein itselleni yösukat tässä samaisessa Sukkasato-tempauksessa. Lankahan on karitsanvillasta äitini aikoinaan kehräämää. Siitä oli neulottu lapsen villatakki, jonka minä purin pois ja viimesyksynä värjäsin. Ihanan pehmoista lankaa josta nyt neuloin nämä vauvan junasukat. Ovat kyllä aika isokokoisen vauvan. Lankaa meni 34g ja neuloin 2½:n puikoilla. Minähän kerään satoani Perunalaariin.
Eilen oli vanhimman lapsemme synttärit. Viimeviikolla oli juttua että leivotaanko täytekakku päivän kunniaksi. Poika meinasi että tehdään voileipäkakku vaihteeksi. Niinpä sitten valmistelin eilenillalla leivät täytteen kanssa tarjottimelle ja tänäaamuna koristelin. Tuo päällystyksen sulatejuusto ei ole paras vaihtoehto kun se valuu alas. Siinä ne menee koristuksetkin samaa liukumäkeä.

Ne on nämä harrastelijan leipomukset ja muut väsäämiset vähän "sinne päin". Maku lienee kuitenkin näin kotioloissa se tärkein kriteeri. Aina ne on syödyksi tulleet vähemmän kauniitkin kakut.

9 kommenttia:

 1. Söpöt junasukat! Ja ainakin minun mielestä tuo hienon näköinen voileipäkakku ja varmasti herkullinen :)

  VastaaPoista
 2. Söpöt sukat. Mulle kelpaisi tuo kakkukin :)

  VastaaPoista
 3. Näitä bloggeriin muuttaneita vanhoja blogeja tullee nyt vastaan solokenaan. Harmittaa ku immeiset ei kommentoi ja sitte yhtäkkiä vaan ihimettelee et miks mun listalla ei näy Pirenan päivitykset... No ei voi näkyä ku sielä on vanha osote. Nyt lisäsin sut taas listalle....

  VastaaPoista
 4. Minäkin lohduttelen aina itseäni, että se maku on se tärkein, kun minun leivonnaiseni eivät koskaan näytä erityisen kauniilta. Hyvän makuinen oli varmasti tuo sinunkin kakkusi!

  VastaaPoista
 5. Ei mennyt minullakaan putkeen viikonlopun leipomiset. Juustokakku ei hyytynyt kunnolla, mutta se maistui todella hyvälle:)

  VastaaPoista
 6. Kaunis väri noissa ihanissa junasukissa. Minullakin on juuri puikoilla junasukat..
  Nam..maukkaan näköinen voileipäkakku =D

  VastaaPoista
 7. Miten kauniin varjon olet tehnyt, oikein hienostelu tarvike. Liinoja on niin kiva tehdä.
  Paljon muutakin mukavaa täällä oli nähtävänä ja luettavana.
  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 8. Sievät junasukat.Olen katsellut niitä sillä silmällä,että olisi mukava tehdä,mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.- Oi,voileipäkakku maistuisi ja olisi sekin kiva osata itse väsätä kokoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt noita junasukkia vuodesta 2005 alkaen. Kaikkiaan ehkä n.300 paria.
   Sain itse tuollaiset ystävältä tultuani mummuksi. Ja olen jatkanut tuota hyvää.

   Poista