sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Pari settiä vauvoille

Olin toukokuussa parin viikon reissulla ja reissukäsitöiksi täytyy valita aina sellaisia neulomisia ettei tarvitse ohjetta lukea. Vaikka oli pitkiä ajomatkoja apukuskin paikalla niin minä en ole niitä joka osaa siinä jouten ollessa mitään neuloa. Jäisi sitten kauniit ohikiitävät maisemat näkemättä. 

Ekan viikon pysyin ystäväni nurkissa paikallaan. Silloin tuli enemmän neulottua ainakin iltaisin. Toinen viikko oli sitten se pidempi matkojen puolesta. Käytiin ihan Lapissa asti ja Enontekiö oli se kääntymispaikka. Minulle kaikki ne tunturit olivat ihan uusia kun en ollut koskaan vielä päässyt käymään niin pohjoisessa. Oli hyvä matkustaa ja liikkua ulkona kun ei siellä vielä ollut niitä hyttysiä eikä muita mäkäräisiä. Porojakaan ei näkynyt kuin muutama siellä täällä. Ilmat olivat suotuisia eikä satanut yhtään. Eikä tulvatkaan haitanneet.

Olen aikoinaan hamstrannut näitä ihania vauvalankoja tulevaisuutta silmälläpitäen niin nyt on hyvä varastoa kaivella. Vaaleanpunainen setti painaa 68g ja neuloin 2½:n puikoilla. Luontikerrokseen käytän aina isompaa puikkoa ettei varresta tule liian tiukka kun sinne täytyy potkuhousun lahjekin mahtua.


Tämä vaaleankeltainen setti meni ystävälleni annettavaksi hänen syksyllä syntyvälle lapsenlapselleen. Väri sopii kummalle sukupuolelle vaan. Lankaa oli niin jämptisti että sain neulottua vain myssyn ja sukat. Tähteeksi jäi 70cm. Lankaa oli 76g ja neuloin 3:n puikoilla.

1 kommentti: