lauantai 29. kesäkuuta 2024

Turkoosi-punakirjavat kirjoneulesukat

Kirjoneulesukat vain aina kiinnostaa. Helppo neuloa kun ei tarvitse kuin seurata mallikuviota kirjasta. Muuta ohjetta ei ole kun tekee samalla vanhalla perusohjeella. Silmukkamäärätkin voi näin sumplia ihan omasta päästä. Isompi mallikuvio kirjasta Fair Islen neulemallit ja pohjakuvio vanhasta muistista. 

Kyllä se vaan niin on että kirjoneuletta neuloo nopeammin kuin ihan pelkkää sileää. Se on varmaan se mielenkiinto joka kirjoneuleessa on. Lankojen yhteiskulutus tässä parissa on 78g. Resori, kantapää ja kärki neulottu 2½ ja muuten 3:n puikoilla. 

sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Pikkukukalliset sukat

Pinterestistä näidenkin sukkien mallikuvio jota varressa ja jalkaterän päällä. Pohjakuvion otin kirjasta Fair Islen neulemallit. Vaikka tuossa Pinterestin kuviossa on kolmea väriä lankaa niin se on helppo kun samaan aikaan kulkee vaan kaksi väriä. Mustalla pohjalla kaikki näyttää hyvältä.


Pohjakuvio ei oikein mennyt nappiin. Liian monimutkainen kun olisi saanut olla ihan yksinkertainen verraten päälikuvioon. Aina ei voi onnistua eikä ihan joka kerta. Sukkien paino on 80g. Varren resori, kantapää ja sukan kärki neulottu 2½:n puikoilla. Kirjoneuleosio 3:n puikoilla. 

Juhannuskin sitten oli ja meni vaikka entisten päivien mukaan olisi vasta tulossa. Tuli ostettua torilta 2-luokan mansikoita 5kg joten piti sitten kesän ensimmäinen kerma-mansikkakaakku tehdä. Syötyähän niistä mansikoista suurin osa tuli ihan siitä laatikosta suoraan.

lauantai 15. kesäkuuta 2024

Varsinais-Suomen maakuntasukat

Minä kun tykkään kirjoneuleen neulomisesta niin tulee sitten useammat sukat peräjälkeen. Aina en jaksa tehdä omilla malleilla niin haen sitten valmiita ohjeita. Tämäkin malli on Yhteishyvän maakuntasukkiin kuuluva. Olen tallentanut itselleni muistiin muutkin jo julkaistut ohjeet että löytyy sitten äkkiä kun kirjoneulekärpänen iskee. 

Tämä ohje on Varsinais-Suomen maakuntasukat. Sopii hyvin kyseisellä alueella asuvalle. Ohjeessa oli vielä kirjottu yksi tammenterho kärkeen mutta jätin sen pois. Osaan kyllä kirjoa ettei se siitä johdu poisjättö. En vaan katsonut tarpeelliseksi kun ei se kengät jalassa mihinkään näy. Ohjeesta poiketen neuloin toisen sukan peilikuvana. Lnakojen yhteiskulutus 87g. Resori ja terä neulottu 2½:n, kirjoneule 3:n puikoilla.

lauantai 8. kesäkuuta 2024

Neitoperhonen-testisukat

Maaliskuussa huomasin Niina Laitisella taas uusia testineulottavia sukkia. Yhdet sieltä nopeasti puikoille kun nimikin oli niin kaunis, Neitoperhonen. Kotona oli ohjeessa tarvittavat langat paitsi tuo värikäs lanka ei ihan ollut samalla värinumerolla mutta sai kelvata. Koska neulonta-aika oli lyhyt niin riitti kun yhdenkin sukan sai valmiiksi. Tarkoitushan oli huomata jos ohjeessa oli virheitä.

Kun aloitin värikkään kerän sisältä niin ensin tuli tuota puna/vihreää lankaa. En alkanut pätkimään lankaa vaan jatkoin suoraan toiseen sukkaan. Tulikin sitten paljon vaaleampi jälkimmäisestä sukasta jonka sain valmiiksi vasta nyt kuluneella viikolla. Ohjeessa oli koko 39 ja neulottu 2½:n puikoilla. Mulla on ilmeisesti niin tiukka käsiala Niinan käsialaan verrattuna että noista sukista tuli paljon pienemmät. Terän pituus vain 20cm eli noin kokoa 32/33.

Tämän kuvan otin silloin maaliskuussa ja mietin että miten saan sen esiteltyä niin että näkyy sekä etu- että takaosa sukasta samassa kuvassa. Lankojen yhteiskulutus sukkapariin oli 72g ja neuloin siis puikoilla 2½.

sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Pari settiä vauvoille

Olin toukokuussa parin viikon reissulla ja reissukäsitöiksi täytyy valita aina sellaisia neulomisia ettei tarvitse ohjetta lukea. Vaikka oli pitkiä ajomatkoja apukuskin paikalla niin minä en ole niitä joka osaa siinä jouten ollessa mitään neuloa. Jäisi sitten kauniit ohikiitävät maisemat näkemättä. 

Ekan viikon pysyin ystäväni nurkissa paikallaan. Silloin tuli enemmän neulottua ainakin iltaisin. Toinen viikko oli sitten se pidempi matkojen puolesta. Käytiin ihan Lapissa asti ja Enontekiö oli se kääntymispaikka. Minulle kaikki ne tunturit olivat ihan uusia kun en ollut koskaan vielä päässyt käymään niin pohjoisessa. Oli hyvä matkustaa ja liikkua ulkona kun ei siellä vielä ollut niitä hyttysiä eikä muita mäkäräisiä. Porojakaan ei näkynyt kuin muutama siellä täällä. Ilmat olivat suotuisia eikä satanut yhtään. Eikä tulvatkaan haitanneet.

Olen aikoinaan hamstrannut näitä ihania vauvalankoja tulevaisuutta silmälläpitäen niin nyt on hyvä varastoa kaivella. Vaaleanpunainen setti painaa 68g ja neuloin 2½:n puikoilla. Luontikerrokseen käytän aina isompaa puikkoa ettei varresta tule liian tiukka kun sinne täytyy potkuhousun lahjekin mahtua.


Tämä vaaleankeltainen setti meni ystävälleni annettavaksi hänen syksyllä syntyvälle lapsenlapselleen. Väri sopii kummalle sukupuolelle vaan. Lankaa oli niin jämptisti että sain neulottua vain myssyn ja sukat. Tähteeksi jäi 70cm. Lankaa oli 76g ja neuloin 3:n puikoilla.