sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Pieni pinkki perusbaskeri

Ihan perusbaskeria tälläkertaa. Lanka on jo muutaman vuoden odottanut tuolla lankavarastossa (=vaatehuoneessa). Mulla kun on se paha tapa että päästessäni johonkin ihanaan lankakauppaan, ajatus alkaa heti juoksemaan että tuosta langasta sitä, tuosta tätä. Sitten niitä marinoituneita lankoja löytyy niin paljon ettei aika riitä kaikkien ajatusten toteuttamiseen. Tämä lanka taitaa olla Karnaluksista ensimmäiseltä reissulta jolloin piti pienessä ajassa äkkiä jotain tempasta koriin. Tottakai itselleni ja omaa väriä.


Kävi niin ikävästi alkukesästä että minä joka pesen yleensä herkät tuotteet käsin niinkuin alpakan ja angoran niin mikä laiskuus vaivasi kun laitoin yhden alpakkapipon muiden villatuotteiden mukaan koneeseen ja villapesuohjelmalla kylläkin. Alkujaan aika harva, ohuesta langasta neulottu pipo huopaantui. Ei täysin pitämättömäksi mutta kun se oli aiemmin lörppäpipo niin nyt se on päätämyöden eli en tykkää. Alkujaan silloin en tykännyt kun se lörpötti mutta niin se mieli muuttuu vuosien kuluessa. 

Siksipä nyt ajattelin että teen uuden myssyn ja vanhalla baskerin mallilla. Tuo lanka tuntui juuri sopivalta tarkoitukseen paitsi silmukkamäärät ja levennykset/kavennukset menivät ohjeesta poiketen uusiksi. Kun lankaa oli vain 2x25g niin eihän siitä kovin isoa voinut tehdä. Eipä tullut sitten mun myssyä vaan jollekin pienipäisemmälle juuri sopiva jos vaan väri passaa. Langan koostumus ihana italialainen rowan finest, 50% villa/20%cashmere/30%alpaca ja neuloin 2½:n puikoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti