lauantai 20. maaliskuuta 2021

Lyhytvartisia ruususukkia

Kyllä nyt huomaa että kevät ja kesä on tulossa kun puikoilta tippuu näin ihania kesäsukkia. Tilasin tuota arwettaa ihan tarkoituksella Lankamaailmasta kun oli tarjouksessa. Olen siitä muutaman parin jo aikaisempina vuosina neulonut. Joku lanka vaan on sellaista että se oikein soljuu puikoilla ja tästä voi niin sanoa.

Sukan aloitus on mielestäni niin mielenkiintoinen etten ole siihen vielä yhtään kyllästynyt. Aloituskerroshan tehdään ristiinluomalla silmukat vierekkäin pidettäville puikolle ja virkkuukoukulle. Itse olen tuon simpukkareunan opetellut Puikkomaisterin yksissä ystävänpäiväsukkien yhteisneulonnassa. Youtubessa on kyllä ohjetta ja Novitan sivuiltakin löytyy. 

En muuten ole oikeastaan koskaan käyttänyt sitä ristiinluontia jos ei lasketa kouluopetusta käsityötunnilla tai äitini opettamista. Tykkään itse luoda silmukat neulomalla puikoille suoraan niin ei tarvitse koskaan miettiä sitä että riittääkö se langanpätkä loppuun asti. Tässä mallissa olen oikein testannut että mikä määrä lankaa alussa riittää koko sukan varren ympäri. Ettei turhaan taaskaan jäisi ylimääräistä enempää mitä päättelyyn tarvitsee. Toisessa keltaisessa sukassa kun oikein nuukailin niin piti solmia langanpätkä lopussa luontikerrokselle että sain kieputettua viimeisetkin silmukat siihen puikko/virkkuukoukkuyhdistelmään. Kun sain luontikerroksen valmiiksi niin sain poistaa sen solmitun pätkän ja jäi 4cm langanpäätä päättelyyn.

Kukkakuvion mallin olen löytänyt aikoinaan Pinterestistä ja siihen voi käyttää lyhyempiäkin pätkiä sopivia värejä joita löytyy. Kirjonnan suoritan siinä vaiheessa kun kärkikavennus alkaa. On helpompi kirjoa kun sukan kärki on vielä auki. Muuta hankaluutta ei ole kuin se että kirjontalanka on aina jumissa jonkun puikonpään takana. En ole jaksanut siirrellä silmukoita pyöröpuikolle kirjonnan ajaksi tai erilliselle langalle jolloin takertumista ei tapahtuisi.

Kärkikavennuksen tykkään tehdä spiraalina. Kavennukset joka kerroksella ja lopussa lanka 8:n silmukan läpi. Hyvin riitti lankaa yhteen pariin tuo 50g joka kerässä on. Kirjontalankojen kanssa molempien sukkien paino vajaa 50g ja neulottu 2:n puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti