tiistai 15. syyskuuta 2020

Nallesta tossuja

Tämä mallin ohje on alunperin kirjoitettu 7 Veljestä ja muille samanpaksuisille langoille. Mulla kun vähemmän on sitä laatua niin ajattelin neuloa Nallesta pienennetyllä silmukkamäärällä ja ohuemmilla puikoilla. Nämä tossut menevät ystäväni pienikokoisiin jalkoihin. Malli on kyllä siitä hyvä että se sopii monen muotoiseen ja kokoiseen jalkaan.


Olen aika monet tossut neulonut erilaisista langoista ja heti ensimmäisissä huomasin että aloituksessa täytyy vähentää silmukoita tai muuten tulee väljä ainakin luisevaan jalkaan. 

Ohjeesta poiketen pohjakappaleessa neulon yhdistävät silmukat oikealla puolella oikein ja nurjalla nurin. Tulee kaunis oikea silmukkarivi molempaan reunaan. Kantapään jatkan samalla tyylillä vaikka ohjeessa neuvotaankin toisin. Kun ei millään pysty tekemään ohjeen mukaan niin täytyy soveltaa itselle mieluisia tapoja. Päättelyssä ei ole kuin kaksi langanpätkää, alun ja lopun. Näitä ei ole mitenkään loppukäsitelty kastelemalla tai höyryttämällä vaan jalkaan suoraan niin muotoutuu parhaiten.

Tossujen saaja toivoi kaksia tossuja että voi vaihdella työpaikalla. Vaikka molemmissa tossuissa on samat silmukkamäärät ja langat Nallea niin kirjaviin meni 54g ja tummanvihreisiin 51g. Molemmat neulottu 2½:n puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti