lauantai 17. elokuuta 2019

Raitaa parittain

Tässäpä sukkapari äidille ja tyttöselle. Ovat sitten kuin kaksi marjaa. En ole ennen tuosta aloevera-Nallesta mitään neulonutkaan. Olipa yllättävä positiivinen kokemus tuo valkoinen lanka. Ihan kuin jotakin vielä enemmän laatulankaa olisi käsitellyt. Tuota punertavaa Nalle puolukkaa en osannut yksistään lähteä neulomaan. Ensin oli ajatuksena tehdä jotkut kirjoneulesukat mutta langan värivaihtelut eivät sopineet suunnitelmiin. Niinpä sitten tein kaikkein yksinkertaisimmalla tavalla kahdella langalla eli vallan raitaa. Valkoisella kaksi riviä ja punertavalla kolme.
Neuloin varren molemmissa kolmosen puikoilla ettei vaan kiristä sukka jalkaan laitettaessa ja terät molemmissa 2½:n puikoilla. Isompiin meni lankaa 66g, terä 24cm ja pienempiin 52g, terä 20cm.
Edellisviikolla kun vanhempi poika oli vielä kotona kesälomalla niin hän onnistui ottamaan sellaisesta perhosesta kuvia jota ei ihan joka kesä näekkään. Amiraalihan se oli kun netistä kuvia ja infoa löytyi. Eipä se tahtonut kauaa paikallaan pysyä ja oli vaan yksi yksilö. Tykkäsi tuosta meiramin kukinnoista niinkuin muutkin siivekkäät.
Näin sen saman perhosen vielä viikollakin kun oli aurinkoisia, lämpimiä päiviä. Sitä se on tämä ilmaston lämpiäminen että tännekin lentää perhosia jotka muuten majailevat tuolla etelämpänä. Hyvä kamera kun on niin näkyy miten pehmeää karvaa on perhosen selässä, siipien välissä.

5 kommenttia:

  1. Sukista tuli raikkaat noin.Hienoa päästä näkemään amiraaliperhonen luonnossa.

    VastaaPoista
  2. Valkonen tasaa kivasti kirjavaa lankaa. Sopii hyvin raidaksi.

    VastaaPoista
  3. Raikas väritys. Raitasukkien ihanuudet.

    VastaaPoista
  4. Kauniit sukat,valkoinen minusta syventää kauniisti raitoja:)
    Ihana perhonen:)

    VastaaPoista