keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Kesäsukkia lyhyellä varrella

Nyt on sukkien lankoina muuta kuin villaa. Puuvillaa ja jopa akryyliä jossa bambua lisänä. Tämä kauniimpi lanka on 65% Premium Micro Acryl/30% Bambu ja 5% polyester Elastan. Äkkiseltään kun lankaa käsittelee niin tulee mieleen että onpa silkkimäistä mutta kyllä sen neuloessa huomasi että akryyliä on suurin osa kun niin nirisi ja narisi vaikka puupuikoilla neuloin.
Lanka on kyllä itsessään niin kaunista että en pilannut sitä enää kauniilla kuviolla. Jotenkin en vaan osaa neuloa ihan pelkkää sileää niin otin tuollaisen yksinkertaisen pienen pitsikuvion. Yhdestä kerästä molemmat sukat mutta raitoja en saanut kohdilleen, en tosin yrittänytkään. Solmu jossain välissä sotki raidoituksen. Lankaa kului sukkapariin 73g ja neuloin 2½:n puikoilla.
Nämä toiset matalavartiset ovat sitten ihan 100% puuvillaa. Hamstrasin joskus aikoinaan CM:n poistolaarista. Kuvasta ei oikein erota että mitä sävyä koko lanka on mutta siinä on valkoisen pohjavärin lisäksi hentoa kellertävää ja vihertävän-harmaita möykkyjä.
Malli on tuttu monista aiemmin neulomistani sukista. Ohjetta ei alunperinkään ollut. Vain selvä kuva Pinterestistä niin sillä pystyin neulomaan. Pitsikuvion sukan pääliosaan löysin yhdestä omasta mallineulekirjasta. Elinan Pitsiunelmat-sukissa taitaa olla samainen kuvio. Tein vaihtelun vuoksi ranskalaisen kantapään nurinpäin.
Koska puuvilla on raskasta niin jo lyhytvartiset sukatkin ovat painavat. Tähän sukkapariin meni lankaa 86g ja neuloin 3:n puikoilla.

2 kommenttia: