maanantai 3. joulukuuta 2018

Joulupukin apulaisena

Uskallan julkaista kuvan joulupaketteihin menevistä sukista kun tiedän etteivät ainakaan lapset tule tänne lukemaan.
Tytön sukat ovat samalla mallilla kuin ensimmäiset samasta langasta syksyllä tekemäni. Ensimmäisessä parissa menee aina aikaa enemmän kun siihen kuuluu suunnittelukin. Toisen parin voi sitten neuloa ohjeen mukaan jos on sattunut kirjoittamaan jotain muistiin. Käytän jonkunverran noita samoja kuvioita mitä olen omista neulekirjoistani löytänyt. Siis vain sellaisista kirjoista missä on vaan noita mallikuvioita. En täsmännyt tytön sukissa noita raitoja mutta aikalailla nappiin meni ja kerästä jäi 0,5m pätkä tähteeksi.
Pojan sukat ovat vailla mitään erikoisuuksia paitsi vähän varressa yritin saada raidat kohdakkain. Terässä on eri lankaa enkä tiedä mitä on kun olivat ilman vyötettä eksyneet joukkoon. Raidallinen voisi olla jotain Regian lankaa. On vähän ohuempaa kuin terän lanka. Tein polttokokeen terän langasta ja kyllä siitä ihan hiuksen polttamisen haju tuli eikä jäänyt sitä muovikikkaraa.
Äidin sukat ovat sovellus Lumi Karmitsan "Liinaharjat"-lapasohjeesta. Laitoin hevoselle oikein kukkaniityn syötäväksi kun en muuta keksinyt. Nurjan puolen neuloin niinkuin ennenkin kun en ole vielä opetellut sitä "tikapuutekniikkaa". Joku sanoi että tulee paksun  tuntuista sillalailla mutta ei kai se ohuilla langoilla tulisi.
Sukat on neulottu 2:n ja 2½:n puikoilla ja lankaa meni tytön sukkiin 82g, pojan sukkiin 37g ja äidin sukkiin 62g.

5 kommenttia:

  1. Ihania joululhjaoja ja valmiina. Mulla on vaiheessa kaikki. On ollut sellainen neulo ja pura-vaihe menossa.

    VastaaPoista
  2. Kauniita sukkia ja nuo hevoset ihan huippuhienot! Hyvä nurjapuoli noissa on, ei tuohon mitään tikapuuta tarvitse. Se ainakin näyttää paksulta systeemiltä ja saattais se ohuessakin aika tämäkkää olla.

    VastaaPoista
  3. voi``antaisin monta messinki-rahhaa.. :)).jos eläesäni saisin noin hienot sukat vettää jalakaani,"ainaisten parsimisten jäläkeen"-onneksi ossaan parsia:)
    Täydellisen!!HIENOT!!

    VastaaPoista
  4. Kauniita sukkia, mutta suosikkini ovat nuo hevossukat =))

    VastaaPoista