torstai 13. heinäkuuta 2017

Satumetsä-junasukat

Pientä ja kaunista tulee kauniista langasta. Tämä on Zeldan käsinvärjäämää "Satumetsä"-lankaa ja neuloin viimekeväänä yhdet lyhytvartiset naistensukat samasta langasta. Ihanaa lankaa joka koostuu pehmeästä merinovillasta 75% ja polyamidi 25%. Kyllähän vauvansukat kestäisivät pelkästä villastakin neulottuna.
Sukkaparin paino 28g ja neuloin 2½:n neliskanttisilla puupuikoilla. Lankaa jäi jäljelle 12g että siitä nöttösestä ei pieniäkään sukkia enää saa kuin yhdistämällä muuhun lankaan.
Kävin eilen pitkästä aikaa lähikirpparilla kun tytär antoi aiheen jota piti hakea vaan olipa pöytä tyhjennetty että se siitä. Kiertelin sitten huvikseni ja tapasin yhden entisen työkaverini ja hän ihmettelemään että mikä se tämä laite on. No mulla ihan pomppas että katoppa vaan ja 10€ koko vanha laatikko jossa oli tämä puolauskone. Katsoin Toikan sivuilta niin siellä hinta samaiselle laitteelle on 75€.
Eipä olisi mun silmä ottanut puolauslaitetta sieltä kaiken muun tavaran seasta. Olen erittäin huono löytämään mitään enkä olekaan vakikävijä kirppareilla. Kiitos kuuluu siis hänelle, entiselle työkaverille. Eipä tarvitse enää puolanpohjiakaan paperista värkkäillä kun niitäkin oli tuossa vanhassa karkkilaatikossa. Eikun kutomaan pellavapyyheliinoja syksyllä kansanopistoon. Langat voi puolata jo sitten kotona etukäteen.

3 kommenttia:

  1. Hienon löydön teit! Minä en myöskään koskaan löydä mitään kirppareilta. Siksi en siellä viitsi käydäkään. Suloiset pikkusukat!

    VastaaPoista
  2. Kirpparit ovat toisinaan oikeita aarreaittoja.
    Kivoja pikkusukkia.

    VastaaPoista