tiistai 23. elokuuta 2016

Ompeluhommia

Sain ne rästissä olleet ompelutyöt ommelluksi vaikka se oma saumuri tekikin tenän. Kävin naapurin mummolta lainaamassa saumuria että sain muutaman sauman ylisyrjätyksi jotka tulivat noihin tuolien päällyksiin.
Nämä istuimen ja selkänojan päällykset ovat siis siihen mikrotuen tuoliin joka on tällähetkellä Espoossa hänen asunnossaan. Sen tuolin selkänoja on vähän erimallinen, siksi tuo päällinen vähän roikkuu alareunastaan. Istuinosa on melkein samanlainen. Laitoin vain kuvatakseni ne täällä kotona olevaan tuoliin.
Kun ei oikein kunnon kaavoja ollut enkä jaksanut paremmin perehtyä, niin laitoin vain kuminauhat reunoihin, että saa helposti pesuun.
Sen toisen eli vanhemman poikani tuolin päällykset ompelin myös hupuksi. Tuoli on Vantaalla joten poika voi sitten mallata mennessään lomalta pois. Jos eivät mahdu niin laitetaan suikale kangasta selkänojan reunaan. Tein niin jämptin hupun että vähän arveluttaa josko sopii ollenkaan.
Kolmas ompeluhomma oli mikrotuen uuden läppärin laukku mustasta tikkivuorikankaasta. Ompelin kaksinkertaiseksi samasta kankaasta, niin menee sujuvasti reppuun sekä läppäri siihen laukkuun kun on liukas pinta.
Otin näitä kukkakuvia jo 5.8 kun ovat mun synttärikukkia. Joskus kauan sitten kun olin pieni tyttö niin äidinäitini antoi noita syysleimujen paakkuja äidilleni josta siirsin itselleni kun tähän taloon muutettiin. Ei koskaan tämän 20 vuoden aikana ole noin kauniisti kukkineet kuin nyt.
Sitten en ole muistanut laittaa linkkiä tuonne missä vanhempi tyttömme ja mikrotukeni eli nuorempi poikamme ovat kuukauden olleet. Poika tosin lähtee tulemaan huomenna kotiinpäin mutta tyttö on vielä toisen kuukauden siellä kaukana.

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea päällystää tuoli ,pitääkin tutkia hiukan tarkemmin.
    Upeat leimukukat ja onnea jälkikäteen

    VastaaPoista
  2. Myöhästyneet synttärionnittelut! Syysleimut ovat miunkin lempikukkia, ne tuovat syksyn ja tuoksuvat upeasti. Tein keväällä uuden syysleimupenkin ja yllätyksekseni ne kaikki kukkivat kauniistai jo nyt.
    Ihailen taas siun neulomia lapasia. Vihreistä tuli upeat, niin kuin olin jo uumoillutkin. Puikkomaisterin lapaskirjan vaaleanpunaiset lapaset ovat hurmaavat. Miulla ei vielä ole tuota kirjaa, mutta kyllä miekin sen vielä hankin.

    VastaaPoista