torstai 30. kesäkuuta 2016

Käsitöitä ja käsitöitä

Nyt on taas montaa aloitusta ettei mikään valmistu. Sitten kun yritän vuoronperään neuloa sukkaa ja huivia, niin molemmat mallit menee sekaisin. Siis kuvion puolesta kun muuten melkein osaan ilman jatkuvaa mallipiirroksen katsomista. Lankakin kestää kävelyä kun on tuota Dropsin Fabelia, jossa 75% villaa ja 25% polyamidia.
Olen samalla ohjeella yhden huivin neulonut kuin tuo vaaleanpunainen mutta harmittaa niin sen ekan huivin yksi virhe että ajattelin nyt olla tarkempi. Malli on Nancy Bushin Pitsihuivit neuloen-kirjasta suorakaiteen mallinen "Silvia".
Kun olen useammat sukat tehnyt aloittaen varren tuolla puikko/koukkutekniikalla, niin osaan jo ottaa sopivan pätkän lankaa aloitukseen.
Olin sitten ekaa kertaa tänäkesänä mustikassa. Otin vain tuollaisen pienen Tupperin purkin, ehkä litran vetää. Piti vaan mennä tarkistamaan että onko mustikat jo kypsiä kun eräs tuttuni niin tuossa Juhannuksen aikoihin niin väitti. En ihan uskonut häneen sanaansa mutta niin vain oli kypsiä marjoja jo aikalailla. Ei vielä koneen kanssa ole mitään asiaa mutta peukalo/etusormiotteella pärjää. Minä kun muutenkin tykkään poimia käsin että tulee puhdasta, niin sopi mulle oikein hyvin.

3 kommenttia:

 1. Oi, jo kypsiä mustikoita, namskis.
  Mulla pari työtä tekeillä mutta onneks en mene sekaisin. Yhdet sukat alut purkasin ku yksinkertainen kuvio ei millään onnistunut, kokoajan meni väärinpäin tms.

  VastaaPoista
 2. Ihania neuleita tuloillaan.
  Ompa mustikat aikaisessa.

  VastaaPoista
 3. Ooh, nytkö jo mustikoita, meillä aivan vielä raakilehina. Mukavat neulomukset valmistumassa.

  VastaaPoista