torstai 5. joulukuuta 2013

Tossuja, myssy ja pitsineuletta

Nyt on vaan keskeneräisiä töitä, mutta esittelenpä niitä, että jospa valmistuisivat sitten nopeammin. Olen nyt niin tykästynyt noihin mataliin huovutettaviin tossuihin, että ajattelin tehdä useamman parin niin kauan kuin intoa riittää.
Tässä taas ennen huovutusta. Ei niistä millään saa kyllä samanraidallisia vaikka saman erän lankoja onkin. No eipähän kyllästytä niinkuin joskus samannäköisten neulominen. Tuo vasen pari on kyllä eri erää molemmat kerät, mutta yhtä vähän tai paljon erilaisuutta löytyy. Tuossa valmiissa vasemmanpuoleisessa oli solmu kantapään violetin jälkeen kun alkaa tuo vihreä. Siksi siinä on niin jyrkkä raja.
Sitten vähän hempeämpää neulosta. Tuli jostain älli että ohutta pitsineuletta olisi kiva neuloa noiden tossujen lomassa. Otin vaihteeksi suorakaiteen mallisen huivin eli Silvia on tulollaan. Tuon valmistuminen menee varmaan ensikesään kun on niin hidasta neuloa mutta koukuttavaa kun saa niiden nyppyjen kanssa taas vääntää.
Vaikka olen niin vannoutunut baskerin käyttäjä, niin nyt tuli mieliteko että neulonkin vaihteeksi semmosen vähän lörppäpipon. Lanka kun sattuu olemaan tuommosta ihanaa höttöä. Eihän siitä mitään paukkupakkasten ja viimojen pipoa tulekaan, mutta tällaisten nollakelien ja muutaman lämpöasteen kestävää. Minulla kun tuo oma hiuskuontalo on aina ollut semmonen ohuenlainen, niin jotain täytyy järjenpeittona olla. Eikä tule kallis pipo kun yksi kerä maksoi 2€ ja se riittää vaikka lankaa onkin vain 25g.

Oikein rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille blogissani poikkeaville.

9 kommenttia:

 1. Ihanat neulomukset!
  Minä aloitin eilen tylsästi sukkaa, en jaksanut millään keskittyä muuhun, vaikka mieli tekisi.

  VastaaPoista
 2. Lörppäpipot on niitä parhaita ;). Nuo huovutetu tossut on kivat, täytyis tehdä itsellekin :).

  VastaaPoista
 3. Upeita tossuja tulossa. Lörppäpipot on hauskoja.
  Hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 4. Ihania neuleita! Varmaankin tulee kaunis tuosta huivista. Hauskaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 5. Tossut ovat mainioita! Ja vielä huovutettuina ihania! Tämä on mielestäni ainoa käyttö, missä Puro-lanka on paikallaan, muuten venyy ja vanuu ihan nöttösille. Lörppänässä upea väri, toivottavasti tulee lämmin! Ja tuo huivinalku, tarmoa ja kestävyyttä sen kanssa! Mukava työ, kun ei ole määräpäivää! Mukavia itsenäisyyspäivän lopputunteja! t. Airi

  VastaaPoista
 6. Tuosta huivista on tulossa ihana. Näyttää niin ilmavan keveältä ... kuin huokaus.

  VastaaPoista
 7. Ihanan värisiä tossuja noista tulee. Ja baskeri saattaisi sopian minunkin päähäni, kun ei pipot ja hatut sovi :)

  VastaaPoista
 8. Kivoja neulomuksia sinulla. Tottakai saat ottaa minun piirakan ohjeen ja kuvankin. Minä vain olen iloinen,jos edes tälläyavoin voin olla jollekin avuksi:)

  VastaaPoista
 9. Ihana huivinalku. Minullakin on kaksi kerää tuota lankaa. Kävin parivuotta sitten Haapsalussa.. Lanka vaan on odotellut inspistä ja kivaa mallia :)

  VastaaPoista