lauantai 14. syyskuuta 2013

Vihreät Junasukat Perunalaariin

Nyt on Sukkasato 2013 ollut jo kaksi viikkoa ja huonosti kulkee. Täytyy vissiin tuon flunssan piikkiin laittaa se ettei oikein neulominen natsaa. No olen minä kaksi paria sukkia saanut neulottua ja ekat on nämä vauvan junasukat.
Tämäkin lanka on sitä samaa itsekoolattua Novitan Merinowoolia kuin viimesyksynäkin. Kun on sama lanka kyseessä, niin tottakai painokin grammalleen sama eli 18g sukkapariin ja neuloin kakkosen puikoilla. Tuo kerä painaa 19g, eli siitä vissiin ensisyksynä sitten taas samat sukat.

Olin vanhemman tyttöni kaverina hänen matkustaessa Tukholmaan opiskelemaan. Lähdettiin sunnuntaiaamulla Turusta Viking-Amorellan kanssa ja olin muutaman päivän sitten siellä hänen asunnollaan. Laivalla vietimme käsityöpainotteista päivää. Minä neuloin ja tyttöni ompeli käsin verhon saumoja. Viereisessä pöydässä istui nuori pariskunta kera viiden lapsensa. Ei kestänyt kauaakaan kun vanhemmilla lapsilla oli joku käsityö käsissään. Lapset olivat iältään siinä 1½-10 vuoteen. Ihmettelin sitä rauhallisuutta joka huokui koko perheestä. Ei mitään turhia kitinöitä.

Se päälläoleva flunssa teki sen ettei oikein huvittanut kaupungilla missään kierrellä. Jouduin sentään kaksi kerää lankaa ostamaan kun en hoksannut kotoa ottaa mukaan tarpeeksi. Tyttöni valitsi värit ja lupasin hänelle lyhytvartiset sukat neuloa.
Kyllähän mulla lankaa oli mukana, mutta ajattelin että jos kotiintulomatkalla lanka loppuu, niin millä sitten saan ajan laivalla kulumaan. Sentään 11 tuntia aikaa neuloa vaikka en jaksanut koko aikaa istua paikallani, enkä tosiaan neuloakaan. Tulomatkan tein sitten tosiaan sillä ihanalla uudella Grace-laivalla. Oli toinen matkani jo tällä uutuudella. Torstaiaamuna lähdin Tukholmasta ja aika vähän oli laivalla porukkaa. Tietysti sekin vaikutti että kesä on ohi ja laiva iso.

Tulomatkalla yritin saada sukkaa neulottua varpaista aloittaen ja pääsinkin siihen asti missä yleensä ylimääräisten silmukoiden kaventaminen loppuu. Kun ei ollut ohjetta mukana ja vähän olen neulonut sukkia varpaista aloittaen, en osannut jatkaa. No loppuihan se laivamatka sitten vaikka en koko aikaa neulonutkaan.

Vieläkään ei oikein maistu neulominen. Tuo flunssa väsyttää ihan älyttömästi vaikka nenä ei enää vuoda eikä yskitäkään kuin ihan vähän. Olen kuullut että monella muullakin on flunssa vienyt mehut.

5 kommenttia:

 1. Sukissa on hauska väri. Tämän syksyn flunssa tuntuu olevan sitkeää sorttia.

  VastaaPoista
 2. Ihanan väriset junasukat! Tämän syksyn flunssa on todella väsyttävää ja sitkeää. Itsellä ei ole ollut, mutta esikoisella on vaivannut jo yli kuukauden.

  VastaaPoista
 3. Tarttuukohan flunssa netissä, kun niin monella tuntuu olevan ;) On täälläkin. Ihana tuo punainen lanka :)

  VastaaPoista
 4. Flunssaa on vähän jokaisella ja itselläkin on tuloillaan, muttei kuitenkaan tule kunnolla päälle. Kivat sukat ja flunssasta huolimatta mukava reissu.

  VastaaPoista
 5. Ihanat junasukat =)) Onnea sukkasatoon..

  VastaaPoista