torstai 1. elokuuta 2013

Revontulta ja mustikkaa

Minulla on tänäkesänä onnenapiloita niin monessa purkissa kukkimassa, että täytyy syksyllä jättää osa ulos kun en saa niitä sisälle kaikkia mahtumaan. Tämä apilapehko kasvaa semmoisessa 40cm halkaisijaltaan olevassa isossa saviruukussa.
Toukokuussa kun laitoin niitä pienempiä apilan kasvannaisia pienempiin purkkeihin, niin jäi sitten semmoisia pituudeltaan noin 5cm juurakoita, joille en löytänyt heti paikkaa. Laitoin ne vain yhteen altakasteluruukkuun ilman multaa ja roikkasin vettä päälle kun muistin. Pari-kolme viikkoa ne voivat ihan hyvin ja alkoivat kukkaa pukkaamaan. En niitä voinut sitten kompostiinkaan heittää. Siis laitoin tuohon suureen ruukkuun ja ovat tykänneet.

Tuossa kolme viikkoa sitten kun kävin eka kerran mustikassa, niin valitin että ovat mustikat niin pieniä että ei viitsi oikein poimiakaan. Nyt kun ovat saaneet vettä, niin johan ovat alkaneet pyöristyä. Eilen löytyi sellaisia pensasmustikan kokoisia muutama. Nauratti että ensin oli liian pieniä ja sitten jo melkein liian suuria. Kyllä semmoisia sopivan kokoisiakin löytyi.
Nyt olisi kaksi huivia valmiina, Annis ja Haruni, mutta mistähän löytyisi inspistä niiden pingoittamiseen. Niin ja se vaaleanpunainen villatakki myös valmistui, pitäisi jotenkin höyrytellä. Sitten täytyy vetää ruksi seinään. Aloitin ekan Revontulihuivin oikein sateenkaaren värisestä langasta. En ole vielä ensimmäistäkään neulonut vaikka jotkut ovat muistaakseni tehneet jopa 50.
Africankukkapeittokin pääsi taas suosioon. Olen nyt päättänyt että teen sen valmiiksi kun on kohta peiton 3-vuotissyntymäpäiväkin. Tarkistin tuolta vanhasta blogistani että ensimmäisiä paloja olin esitellyt 13. elokuuta 2010. Niin kiva kuin niitä paloja onkin virkata, niin yhdistäminen ei olekaan niin kivaa. Minähän en ole ollenkaan virkkausihmisiä mutta joskus heiluu virkkuukoukkukin.

10 kommenttia:

 1. Aivan ihanan ihastuttava huivi tuossa yläkuvassa.

  VastaaPoista
 2. Kaunista lankaa sinulla alimmaisessa kuvassa, mitä lankaa se on?

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi tulollaan, mitä on tuo upea lanka. Onpas todella jättimustikoita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muistanut sitä kirjoituksessa mainita, että Vironvillaa tuo lanka. Ostettu joskus 5-7 vuotta sitten Tallinnasta.

   Poista
 4. Ai tuo apila kukkiikin,ei miulla vaan, lehtiä kyllä työntää urakalla.
  Sama, en tykkää niiden pinten palasten yhdistämisestä, siksipä teen kaikki peitot nykyään isoista mummonruuduista.

  VastaaPoista
 5. Voi ku hauskaa et sun peitolla on synttärit! Paljon onnea vaan:-)
  Rohkaisevaa kuulla et mustikat voi kaiken tän kuivuuden jälkeen vielä pyöristyä. Täällä saaressa on vaan pikkiriikkisiä rutikuivia pippurimustikoita tällä hetkellä...

  VastaaPoista
 6. Tosi nättiä sateenkaarilankaa:)

  VastaaPoista
 7. Kauniista langasta tulee varmasti kaunis revontulihuivi. Minäkään en ole vielä yhtään revontulihuivia neulonut, kerran aloitin, mutta tein ilmeisesti heti alussa jonkun virheen, kun en saanut onnistumaan.
  Komean kokoisia mustikoita!

  VastaaPoista
 8. Hieno mustikkalajitelma. ;D
  Ihanan väristä lankaa.

  VastaaPoista